Europa League: Weghorst en Elia onderuit, goed nieuws voor Nederlands voetbal

Shakhtar Donetsk en FC Kopenhagen hebben zich als eerste twee ploegen geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League. Het ging ten koste van VfL Wolfsburg en Istanbul Basaksehir. De nederlaag van de Turken betekende wel goed nieuws voor het Nederlandse voetbal.

Shakhtar Donestk – VfL Wolfsburg

Donetsk was te sterk voor Wolfsburg. Khocholava en Brooks kregen een rode kaart en het leek op 0-0 te gaan eindigen, maar vanaf minuut 89 ging plots alles los in enkele gekke minuten. Junior Moraes scoorde twee keer en Manor Solomon trof ook raak. In Duitsland werd het al 1-2 voor Donetsk.

FC Kopenhagen – Istanbul Basaksehir

Bij de bezoekers begon Eljero Elia op de bank, al kwam hij even later als invaller nog wel zo’n veertig minuten binnen de lijnen. Bij de Denen startte oud-Ajacied Nicolai Boilesen wel vanaf de aftrap. Bij de 3-0-zege waren doelpuntenmakers van dienst Jonas Wind (twee keer) en Rasmus Falk. De eindstand stond al na 62 minuten op het programma. In Turkije werd het nog 1-0 voor de Turken. Kopenhagen dus naar de volgende ronde. Goed nieuws voor Nederland, dat nu zeker is van een plek in de toptien van de UEFA-coëfficiëntenranglijst. De kampioen van aankomend Eredivisie-seizoen gaat rechtstreeks de Champions League in.