Pierie verwachtingsvol: “Zij zien daarin voor mij een rol weggelegd”

Foto: Pierie verwachtingsvol: “Zij zien daarin voor mij een rol weggelegd”

Kik Pierie maakte woensdag voor het eerst kennis met de supporters van FC Twente. Zij mochten, keurig op afstand, aanwezig zijn bij de eerste open training van het seizoen. De verdediger heeft daardoor alleen nog maar meer zin om straks weer in de Eredivisie te spelen.

Pierie baalt ervan hoe het bij Ajax gelopen is, zo vertelt hij aan De Telegraaf. “In het begin was het aan alles wennen. Aan de stad, het op jezelf wonen, het andere niveau en de andere mentaliteit. Maar ik heb het daarna helaas niet kunnen omzetten in speelminuten. Op een gegeven moment moet je dat van je afzetten en ook weer vooruit kijken.” 

“Daarom hoop ik hier bij FC Twente veel te gaan spelen”, vervolgt Pierie. “De trainer en de technisch directeur hebben het plan om aanvallend voetbal van achteruit te gaan spelen en dat past goed bij mij. Zij zien daarin voor mij rol weggelegd bij het uitzetten van de lijnen, omdat ik een voetballende verdediger ben. Ik denk dat ik goed pas bij de visie van FC Twente.”

Hoofdtrainer Ron Jans is behoorlijk tevreden met zijn huidige selectie. “Ik vind dat we aardig op schema liggen. Je ziet ook dat het nog niet helemaal klaar is, maar als je ziet waar we vandaan komen, dan schiet het toch op. Op korte termijn hopen we nog twee aanvallers aan de selectie toe te kunnen voegen. Daarmee wordt het geraamte van het nieuwe team wel zichtbaar.”

Past Pierie bij FC Twente?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik denk het niet
142+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie