Swart: “Ik had hem weleens tegen Cristiano Ronaldo willen zien”

Foto: Swart: “Ik had hem weleens tegen Cristiano Ronaldo willen zien”

Voormalig Ajax-verdediger Wim Suurbier overleed gisteren op 75-jarige leeftijd. De Telegraaf besteedt vandaag veel aandacht aan de oud-voetballer en onder meer Sjaak Swart vertelt mooie woorden over zijn maatje aan de rechterkant.

Mister Ajax typeert Suurbier allereerst: “Gewoon een heel fijne gozer. Hij stuurde kaartjes voor verjaardagen van zijn medespelers en was altijd de eerste die dan belde om te feliciteren. En bij Ajax was het altijd lachen met hem. Dat heb je als club nodig: lachen én presteren.”

Swart gaat verder: “We waren een heel goed koppel. Als Wimpie eroverheen kwam, dan nam ik zijn verdedigende positie over. Met onze snelheid hebben we heel wat verdedigingen tureluurs gespeeld.”

Suurbier was niet alleen snel, maar had nog een grote kwaliteit: “Hij was meedogenloos. Het is jammer dat hij niet in deze tijd speelde, want ik had hem weleens tegen Cristiano Ronaldo willen zien. Als die een fratsie zou uithalen, had hij geen vijf minuten gespeeld. Want ook in het veld was Wim een moordgozer.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie