TRANSFERUURTJE: Bayern wil Dest huren, PSV speelt het hard

Foto: TRANSFERUURTJE: Bayern wil Dest huren, PSV speelt het hard

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. Volgens het medium BILD heeft Bayern München zich onlangs opnieuw bij Ajax gemeld met een aanbieding voor Sergiño Dest. Het wordt echter pijnlijk duidelijk dat Der Rekordmeister voor een dubbeltje op de eerste rang hoopt te zitten. De bovengenoemde krant weet namelijk dat de kersverse Bundesliga-kampioen een bijzonder voorstel neerlegde bij directeur voetbalzaken Marc Overmars. Bayern wilde Dest namelijk één seizoen huren met een (al dan niet verplichte) optie tot koop. Ajax heeft dit voorstel linea recta naar de prullenmand verwezen, omdat de Amsterdammers alleen bereid zijn om hun jonge rechtsback te verkopen voor de nodige miljoenen. De nummer één van de Eredivisie is niet blind voor de gevolgen van de coronacrisis, maar wil ook weer niet zó veel water bij de wijn doen. De aanbieding uit Beieren zou toch wel een klein beetje ervaren zijn als een belediging.

Derrick Luckassen werd dit seizoen door RSC Anderlecht van PSV gehuurd en de Brusselaars beschikken over een optie tot koop ter waarde van 5 miljoen euro. Met het oog op de coronacrisis vindt de topclub uit de Jupiler Pro League dit echter wat te veel geld. Onlangs meldde een afvaardiging van de Belgen zich bij het Philips Stadion voor onderhandelingen over een lagere transferprijs, maar volgens Het Laatste Nieuws weigert technisch manager John de Jong voorlopig om water bij de wijn te doen. Het Eindhovens Dagblad meldde al eerder dat Anderlecht 2 miljoen euro zou willen betalen voor de handtekening van Luckassen. Ook een nieuwe huurperiode is niet uitgesloten, maar dan moeten de Brusselaars wel zijn volledige salaris overnemen. Op dit moment betaalt PSV nog de helft van zijn loon.Het is inmiddels wel algemeen bekend dat Orkun Kökcü al twee contractaanbiedingen van Feyenoord afgeslagen heeft. In een uitgebreid interview met Voetbal International geeft de jonge middenvelder hier vandaag tekst en uitleg over. Over de waaromvraag vertelt hij: “Nu moet ik proberen me zo goed mogelijk uit te drukken. Het gaat mij niet om geld en tegelijkertijd is dat wél waar het om gaat… Kijk, ik weet dat ik in de toekomst misschien ergens heel goed kan gaan verdienen. Ik woon lekker bij mijn ouders, dus ik heb nu in feite helemaal niet veel nodig. Het aparte is alleen dat waardering wordt uitgedrukt in geld.” Kökcü vervolgt: “In een kleedkamer is niet veel geheim, we weten ongeveer allemaal wel van elkaar wat we verdienen, dus als ik dan twee keer zo’n bod krijg… Dan denk ik: Ik ben basisspeler, de club heeft vertrouwen in me, maar laat dat dan ook zien.” Hij gaat verder: “Het heeft te maken met je status in een ploeg, dat je ook wat kunt zeggen, dat mensen niet denken als ik iets aangeef: Wat weet hij nou met zijn kleine contract? Sommigen zullen zo denken, al zeg ik nu ook gewoon wat ik ervan vind, hoor. En dat wordt in de kleedkamer geaccepteerd. Dus de jongens nemen me serieus, waarderen me, maar die status staat niet in verhouding met wat ik kreeg aangeboden.”

Nog niet zo heel lang geleden leek het erop dat Alexander Zorniger de hoofdcoach van FC Twente zou worden. De Duitser zegde de Tukkers echter af na uitlatingen van de nieuwe technisch directeur Jan Streuer, waardoor het er opeens naar uitziet dat Ron Jans de nieuwe sterke man wordt in De Grolsch Veste. In gesprek met het Algemeen Dagblad reageert de oefenmeester: “Het is duidelijk dat er contact is. Het ziet er ook goed uit, maar het is nog niet rond. Meer kan ik er niet over zeggen.” De krant weet hoe het precies zit: “Dat heeft ook te maken met de verdere invulling van de staf. De Tukkers namen eerder namelijk ook afscheid van de assistent-trainers Dennis van der Ree en Peter Niemeyer. De komende dagen zullen er twee nieuwe trainers worden aangesteld die Jans komend seizoen moeten gaan ondersteunen. Als het plaatje compleet is, kan de volledige staf worden gepresenteerd.

Jans een goede trainer voor Twente?

  • Ja
  • Nee
201+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie