‘FOX Sports laat Eredivisie-clubs opnieuw zweten’

Foto: ‘FOX Sports laat Eredivisie-clubs opnieuw zweten’

Er dreigt een serieus probleem voor de Eredivisie-volgers met een abonnement bij Ziggo. Ook voor de clubs in de hoogste divisie van Nederland zou dat een groot probleem kunnen betekenen.

Eredivisie Media & Marketing CV (EMM) exploiteert de Eredivisie-rechten in binnen- en buitenland. Op dit moment is het bedrijf in onderhandeling met VodafoneZiggo over een nieuwe distributieovereenkomst, maar de onderhandelingen gestopt door een gapend gat. “EMM eist een prijsverhoging van maar liefst 300 procent. Veel te veel in de ogen van VodafoneZiggo, dat dreigt FOX Sports bij Ziggo op 1 augustus op zwart te zetten”, zo weet TotaalTV.

Het lijkt op dit moment nog een strategisch spel. Zigo riskeert immers dat het tienduizenden voetbalfans kwijtraakt wanneer het de Eredivisie daadwerkelijk op zwart zet, iets wat EMM op dit moment nog niet adviseert. Tegelijkertijd riskeert EMM dat de Ziggo-klanten niet vertrekken. “Dan verliest EMM de huidige inkomsten van ruim veertig miljoen euro die het jaarlijks van Ziggo ontvangt. Daar staat dan een veel kleinere inkomstenstroom van 9,4 miljoen op jaarbasis (€2,60 x 12 x 300.000) via andere distributeurs tegenover.”

Het medium voegt toe: “EMM verliest dus meer dan dertig miljoen per jaar aan inkomsten afkomstig van de Nederlandse tv-rechten van de Eredivisie. Hierdoor verdampt de winst van de betaalzender. En omdat Eredivisie CV voor meer dan veertig procent aandeelhouder van EMM is, wordt ook het winstdeel van Eredivisie CV minder. Mocht dit tot een verlies bij FOX Sports leiden dan kan dit in het uiterste geval ertoe leiden dat de jaarlijkse afdracht aan de Eredivisie – nu rond 90 miljoen euro – minder wordt.”

Komt dit uiteindelijk goed?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
747+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie