TRANSFERUURTJE: Tagliafico-hoofdprijs, droomtrio met Ziyech

Foto: TRANSFERUURTJE: Tagliafico-hoofdprijs, droomtrio met Ziyech

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Gisteren konden we nog lezen dat Chelsea toch voor Alex Telles van FC Porto ging, maar vandaag weten de Engelse en Argentijnse media dat het toch Nicolás Tagliafico is die dicht bij een transfer van Ajax naar Stamford Bridge is. De clubs zouden zelfs al akkoord zijn. Een tijdje geleden werd er gespeculeerd over een transferprijs van 22 miljoen euro voor de linksback, maar het uiteindelijke bedrag lijkt nu toch hoger uit te vallen. De Amsterdammers en de Blues zouden het namelijk eens geworden zijn over een transfersom van maximaal 30 miljoen euro, bestaande uit een vast bedrag van 26 miljoen euro en 4 miljoen euro aan bonussen.

Een tijdje geleden konden we opeens lezen dat Sergiño Dest dicht bij een transfer naar FC Barcelona zou zijn. Dit werd later weer ontkracht, maar het is wel duidelijk dat de naam van de vleugelverdediger van Ajax bekend is bij de Catalanen. Volgens El Mundo Deportivo zijn de scouts van de nummer één van de Primera División hartstikke positief over de kwaliteiten van de Amerikaan, maar desondanks is Barça huiverig om er zomaar eventjes 25 miljoen euro tegenaan te gooien. Dat heeft alles met het zwakke punt van Dest te maken, want in het Camp Nou-stadion vraagt men zich klaarblijkelijk af of de international van de Verenigde Staten wel zo’n goede verdediger is. Opstomen aan de zijlijn kan hij wel, wat dat betreft is hij ongeëvenaard, zo zou de mening zijn van de hoge heren bij Barça. Maar komt de Ajacied verdedigend niet tekort?Voordat de coronacrisis toesloeg was de verwachting toch wel dat de nieuwe oefenmeester van PSV Roger Schmidt flink zou mogen investeren in het Philips Stadion. De situatie is hoe dan ook veranderd, al geeft Daniel Schwaab de supporters van de Eindhovenaren hoop. In een interview met De Telegraaf zegt hij eerst over zijn landgenoot: “Men kan een trainer verwachten die precies weet wat hij wil. Heel offensief, hoog drukzetten, hoog staan, altijd actief met en zonder bal. Als het werkt en iedereen meedoet, en dat laatste is écht belangrijk, dan kan het een heel verse manier van voetbal zijn. Mooi om naar te kijken. Maar iedereen moet het snappen, weten hoe en wat hij moet doen.” Dan moet er wel wat gebeuren op de transfermarkt, maar die zit op dit moment op slot. De verdediger denkt echter dat de PSV-supporters wel wat aankopen mogen verwachten: “Wat nodig is om die manier van spelen succesvol te laten worden, zal besproken zijn. Het zal alleen langer duren voordat echt met het team kan worden gewerkt dat men voor ogen heeft, nu de grote competities nog worden afgemaakt. Transfers laten langer op zich wachten.”

Buitenland:

Bij Chelsea heeft men klaarblijkelijk niet zo heel veel last van de coronacrisis. Volgens The Daily Mirror heeft clubeigenaar Roman Abramovich in ieder geval besloten om oefenmeester Frank Lampard te voorzien van twee zogenaamde marquee signings. Eerder betaalden de Londenaren al ruim 40 miljoen euro aan Ajax voor Hakim Ziyech, maar de Marokkaan moet naar verluidt onderdeel worden van een geheel nieuwe aanval op Stamford Bridge. Chelsea zou een droomtrio willen formeren en aast naar verluidt op Kai Havertz (Bayer Leverkusen), Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Moussa Dembélé (Olympique Lyon) en Timo Werner (RB Leipzig).

Mark van Bommel is clubloos na zijn ontslag als coach van PSV, maar Daniel Schwaab ‘weet zeker’ dat de coach binnenkort aan de slag gaat in de Bundesliga. De ervaren verdediger denkt ook dat zijn oude trainer daar de kwaliteiten voor heeft. In een interview met De Telegraaf vertelt hij over de vraag of Van Bommel klaar is voor een dienstverband in de Duitse competitie: “Dat denk ik zeker. Het afgelopen seizoen had ook niet zo mogen lopen. Hij spreekt perfect Duits, heeft lang bij de beste Duitse club gevoetbald. Hij heeft de persoonlijkheid en uitstraling en zijn idee van voetbal om een keer een club in de Bundesliga te trainen. De vraag is altijd voor welke club jij jezelf al klaar voelt. Van Bommel zal zijn plannen hebben.”

Moet Tagliafico voor Chelsea kiezen?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
306+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie