George Floyd-statement in Bundesliga: “Dacht dat het niet mocht”

Foto: George Floyd-statement in Bundesliga: “Dacht dat het niet mocht”

Weston McKennie gebruikte de wedstrijd tussen Schalke 04 en Werder Bremen van zaterdag (0-1) om een statement te maken. De Amerikaanse international verscheen namelijk op het veld met een band op zijn arm met daarop de tekst ‘justice for Floyd’.

Het gaat natuurlijk om George Floyd, de zwarte man die om het leven kwam bij een aanhouding door een witte agent, die zijn knie minutenlang op de naam van zijn slachtoffer drukte. Op Twitter verduidelijkt KcKennie: “Het voelt goed om mijn platform te kunnen gebruiken om aandacht te vragen voor een probleem dat al zolang gaande is. We moeten opkomen voor waar we in geloven en ik denk dat het tijd is dat we gehoord worden!”

In de studio van FOX Sports reageert Kenneth Pérez: “Ik dacht dat het niet mocht.” Presentator Jan-Joost van Gangelen bevestigt dat politieke uitingen niet mogen. De Deen zegt vervolgens: “Ik weet niet of dit een politieke uiting is, het is gewoon een menselijke uiting. En terecht ook, want het is natuurlijk te belachelijk voor woorden.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie