CL-ticket lonkt voor Bosz en Sinkgraven na ruime zege

Foto: CL-ticket lonkt voor Bosz en Sinkgraven na ruime zege

Bayer Leverkusen lijkt zich ook dit seizoen te mengen in de strijd om een Champions League-ticket. Het elftal van trainer Peter Bosz won maandagavond met 1-4 bij Werder Bremen.

In de eerste 25 minuten in het lege Weser-Stadion werd er niet gescoord, maar daarna ging het snel. In ruim vijf minuten werd er maar liefst één keer gescoord. Kai Havertz nam twee doelpunten voor zijn rekening door raak te koppen en daardoor had de tegentreffer van Theodor Gebre Selassie geen effect.

Havertz kopte in de 28ste minuut bij de tweede paal een afgemeten voorzet binnen en even later verlengde hij ook een vrije trap succesvol. Het bleek de opmars naar een eenvoudige avond voor de manschappen van Bosz, waar oud-Ajacied Daley Sinkgraven in de basis begon.

Na een uur en tien seconden maakte Leverkusen er 1-3 van. Na een snelle omschakeling was het Mitchell Weiser die van dichtbij raak kopte. Het slotakkoord kwam op naam van Kerim Demirbay, die wel heel simpel aan de Werder-defensie ontsnapte en het overtuigend afmaakte.

Met vijftig punten staat Leverkusen nu vijfde, met één punt achterstand op RB Leipzig en zelfs maar vier op nummer twee Borussia Dortmund. Zelfs de landstitel is met acht punten verschil nog niet definitief verkeken, al lijkt dat onwaarschijnlijk. Werder, waar Davy Klaassen een schorsing uitzat, moet als nummer zeventien vrezen voor degradatie.

Scoreverloop: 0-1 (28′) Kai Havertz, 1-1 (30′) Theodor Gebre Selassie, 1-2 (33′) Kai Havertz, 1-3 (61′) Mitchell Weiser, 1-4 (78′) Kerem Demirbay

Gaat Leverkusen opnieuw in de topvier eindigen?

  • Ja
  • Nee
181+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie