Borussia Mönchengladbach verpest Bundesliga-herstart Dost

Foto: Borussia Mönchengladbach verpest Bundesliga-herstart Dost

Borussia Mönchengladbach is op zaterdagavond uit de startblokken geschoten bij de Bundesliga-hervatting tegen Eintracht Frankfurt. De ploeg van onder meer de Nederlandse spits Bas Dost werd vrij eenvoudig opgerold met 1-3. De Deventenaar kwam niet echt in het stuk voor.

De mannen van Eintracht begaven zich vol goede moed richting de aftrap in de Commerzbank-Arena, maar kregen al heel erg snel het deksel op de neus. Al na veertig seconden spelen scoorden de gasten namelijk het eerste doelpunt van de wedstrijd. Alassane Pléa ging een een-tweetje aan met zijn ploeggenoot Jonas Hofmann en bedacht zich geen moment toen hij de bal terugkreeg in de zestienmeter van de thuisploeg: hij schoot raak met een geplaatste schuiver.  

De 0-2 liet vervolgens liet lang op zich wachten, want de tweede goal van Gladbach viel al in de zevende minuut. Dit keer was vleugelverdediger Ramy Bensebaini de aangever: hij vond Marcus Thuram, die de marge dus naar twee tilde.  

Daarna duurde het eventjes voordat er opnieuw gescoord werd. Halverwege de tweede helft maakte Obite Evan N’Dicka een overtreding op Breel Embolo en wees de scheidsrechter resoluut naar de stip. Ramy Bensebaini, de man van de assist bij de 0-2, nam plaats achter de bal en faalde niet. Tien minuten voor tijd deed André Silva nog wel wat terug, maar het mocht niet meer baten voor Eintracht.  



Scoreverloop: 0-1 (1′) Alassane Pléa, 0-2 (7′) Marcus Thuram, 0-3 (73′) Ramy Bensebaini 1-3 (81′) André Silva

Zie jij Borussia Mönchengladbach nog meespelen om de titel?

  • Ik wel
  • Ik niet
79+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie