‘Solist Van Leeuwen slachtoffer van machtsstrijd bij Twente’

Foto: ‘Solist Van Leeuwen slachtoffer van machtsstrijd bij Twente’

Ted van Leeuwen moet deze zomer gedwongen wijken als technisch directeur van FC Twente. De bestuurder zou dit nieuws als ‘een verrassing’ hebben ontvangen, maar TC/Tubantia weet dat hij vooral slachtoffer is van een machtsstrijd binnen de club.

Het medium noemt de timing ‘opvallend’ met het oog op de beslissingen voor volgend seizoen. De club heeft zestien aflopende contracten en nog geen vastgelegde hoofdtrainer, waardoor de opvolger van Van Leeuwen een ‘complete nieuwbouw’ tegemoet gaat. “Hij werd dinsdagmorgen overvallen door de beslissing”, zo weet het medium. “Tegenover die verbazing staat dat het al tijden onrustig is in de top van de club.”

“Algemeen directeur Paul van der Kraan ontkent dat Van Leeuwen het slachtoffer is geworden van een machtsstrijd en dat hij de groter winnaar is van het conflict. Het was immers een publiek geheim dat het dit seizoen niet meer boterde tussen de algemeen en technisch directeur. En dat terwijl Van der Kraan vorig jaar nota bene mede op voorspraak van Van Leeuwen werd binnengehaald”, zo voegt TC/Tubantia toe.

Toch zou er veel meer spelen. “Feit is dat Van Leeuwen zich vanaf de eerste dag van de voorbereiding ergerde, omdat er volgens hem zonder overleg een hap uit het spelersbudget was gehaald. Van der Kraan heeft dat altijd ten stelligste ontkend. Van Leeuwen vond Van der Kraan teveel een boekhouder en te weinig een bouwer. Op zijn beurt vond Van der Kraan de eigenzinnige Van Leeuwen een solist met wie niet viel te communiceren. Een TD op wie je nooit greep kreeg. Tussen de twee hoopten de irritaties zich gaandeweg het seizoen op, zonder dat de Raad van Commissarissen ingreep.”

Zorgwekkend?

  • Ja
  • Nee
165+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie