“Het Nederlandse voetbal heeft zich op onwaarschijnlijke wijze voor schut gezet”

Foto: “Het Nederlandse voetbal heeft zich op onwaarschijnlijke wijze voor schut gezet”

Hoe je het ook wendt of keert, er is natuurlijk geen sprake van solidariteit bij de clubs uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad vindt dat alles en iedereen zich voor schut heeft gezet.

In zijn column schrijft hij namelijk: “In sport ben je elkaars concurrent namelijk, maar je bent ook elkaars bondgenoot. Zonder competitie geen voetbal, maar in de kleuterklas van het Nederlandse voetbal is het ieder voor zich, met de KNVB als een overspannen leraar die het ook allemaal niet meer weet. Het is dodelijk voor de beeldvorming, en oliedom bovendien. Het profvoetbal stond al ergens achteraan in de rij als het om steun van de overheid gaat, terecht of niet, maar dat maakt het allemaal niet minder desastreus voor een sector die tot 1 september volledig platligt.”

Mossou vervolgt zijn verhaal: “Wie gaat de lobby in Den Haag op zijn schouders nemen? Wie gaat het collectieve belang van al die noodlijdende clubs straks bepleiten, nu er helemaal niets blijkt van welk collectief dan ook? Oh ironie. De clubs die zo hysterisch roeptoeterden dat de competitie onmiddellijk moest worden stopgezet, hebben er nu belang bij dat het voetbal zo snel mogelijk weer kan opstarten, want anders verzuipen ze zelf net zo hard.” 

Hij sluit af: “Het Nederlandse voetbal heeft zichzelf de laatste weken op onwaarschijnlijke wijze voor schut gezet. Probeer dat nog maar eens recht te breien.”

Ben jij het met hem eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
413+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie