PEC Zwolle stemt niet: “Praatjes zijn dan niet passend”

Foto: PEC Zwolle stemt niet: “Praatjes zijn dan niet passend”

PEC Zwolle heeft vrijdag net als acht andere profclubs géén stem uitgebracht in de discussie over promotie-degradatie. “Ons past nu alleen bescheidenheid”, concludeert voorzitter Adriaan Visser.

Ook de Zwollenaren werden verrast door de stemronde. “Daar hebben we ook wel even mee gezeten. Zo van: wat doen we hiermee?”, aldus Visser in gesprek met De Stentor. PEC besloot geen stem uit te brengen. “Het is namelijk niet aan ons om ons uit te spreken over de toekomst van collega-clubs, met wie je door het jaar heen op prettige wijze tal van vergaderingen bijwoont. Het is aan de KNVB om op basis van een redelijke argumentatie tot een besluit te komen.”

Sowieso wilde de club zich niet op de voorgrond begeven. “Als je vijftiende en net boven de degradatiestreep staat, past alleen bescheidenheid je. Praatjes zijn dan niet passend.” Feit is dat deze oplossing ook een aantal grote slachtofers kiest. “Dat is vooral verschrikkelijk triest voor Cambuur en De Graafschap. Zij zullen verschrikkelijk teleurgesteld zijn, net als Utrecht, dat tussen wal en schip valt bij de verdeling van de Europese tickets.”

Toch is Visser niet heel kritisch op de voetbalbond. “Ik snap dat ook. Alleen valt in alle gevallen voor de andere kant van het verhaal ook wat te zeggen. Op basis daarvan kun je de KNVB weinig kwalijk nemen. Ze kunnen niet iedereen gelukkig maken. Ik vind het ook te gemakkelijk om daarin af te geven op de KNVB.”

Terecht?

  • Ja
  • Nee
181+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie