TRANSFERUURTJE: Ajax-drama in de maak, Feyenoord-sneeuwbal

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-drama in de maak, Feyenoord-sneeuwbal

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:


Ook Ajax dreigt zwaar getroffen te worden door de coronacrisis. De smaakmakers van de club dreigen aanzienlijk goedkoper verkocht te worden. AD-journalist Freek Jansen vertelt aan AT5: “Er staan geen kluizen met geld in de Johan Cruijff Arena. Marc Overmars zorgt ervoor dat Ajax veel geld binnenhaalt, maar de club heeft ook een dure huishouding en ze hebben het geld net zo hard nodig om overeind te blijven als de andere clubs.” RTLZ-journalist Erik Rezelman stelt dat Ajax zich nu nog geen zorgen hoeft te maken, maar wel over de lange termijn. “Ik hoop dat het contract met Chelsea over Ziyech waterdicht is, want de transfermarkt keldert op dit moment.” Volgens hem dreigen Nicolás Tagliafico en André Onana ‘voor de helft van de prijs verkocht’ te worden.

FC Barcelona gaat het contract van Riqui Puig openbreken. Volgens de Spaanse sportkrant Marca heeft de grootmacht besloten om diens verbintenis met twee jaar te verlengen. Puig ligt nog tot medio 2021 vast in Camp Nou en zou begin volgend jaar dus in gesprek mogen met geïnteresseerde clubs over een transfervrije status. Echter, FC Barcelona wil zijn contract verlengen tot de zomer van 2023. De leiding wil hem overtuigen door hem volgend seizoen permanent in de A-selectie op te nemen. Puig, die in augustus zijn 21ste verjaardag viert, heeft dus géén interesse in een tijdelijk Ajax-verblijf. Door de coronacrisis zouden zijn kansen bij Barcelona zelfs alleen maar toenemen.Er lonkt ondanks de coronacrisis een stroomversnelling op de transfermarkt. Feyenoord staat mogelijk voor een drukke periode waarin Orkun Kökcü dreigt te vertrekken en Joey Veerman (sc Heerenveen) hem opvolgt. Voetbal International maakte woensdag al melding van een mogelijke transfer voor Veerman naar Feyenoord. Wel dreigt de Rotterdamse club eerst Kökcü te moeten verkopen om de Volendammer binnen te halen en gezien de belangstelling is dat zeker een serieuze optie. Football London en andere Britse mediums linken de Feyenoorder opnieuw aan Arsenal.

PSV gaat een gigantische tegenvaller tegemoet in financieel opzicht. De Eindhovense club zal de steun van supporters en sponsoren hard nodig hebben. Onder Tiny Sanders maakte de club al een forse periode vol ingrepen door. Onder Gerbrands werd daarna weer sportief succes geboekt, zijn schulden weggewerkt en leek PSV zich op te kunnen maken voor een nieuwe groeifase richting 2030. Inzet op de eigen jeugdopleiding was daarbij een belangrijke factor, waarbij PSV zou gaan profiteren van de almaar oplopende prijzen op de transfermarkt voor voetballers”, zo weet het Eindhovens Dagblad. “En nu? Er wordt rekening gehouden met een begroting van pakweg 40 tot 45 miljoen euro in het komende seizoen. Dat betekent dat bezuinigingen nodig zullen zijn en PSV staat daarin zeker niet alleen”, weet het ED.

Buitenland:

Napoli hoopt al na één seizoen afscheid te nemen van Hirving Lozano. De club uit Napels hoopt Allan en de Mexicaanse oud-PSV’er te betrekken in een dubbeldeal ter waarde van 70 tot 80 miljoen euro. Everton-manager Carlo Ancelotti heeft met beide spelers gewerkt bij Napoli en zou het aandurven om ze naar Goodison Park te halen. Lozano en Allen hebben allebei een moeizaam seizoen achter de rug, maar volgens France Football heeft Napoli-preses Aurelio De Laurentiis alsnog zijn zinnen gezet op een megadeal.

Dries Mertens verruilt Italië komende zomer mogelijk voor Spanje. De 33-jarige Belg heeft de mogelijkheid om Napoli in te ruilen voor Atlético Madrid. Mertens heeft een aflopend contract bij Napoli en ondanks allerlei pogingen is er nog altijd geen doorbraak bereikt. Het is maar de vraag of dat twee maanden voor het einde van zijn contract nog gaat veranderen. Andere clubs hebben bovendien de mogelijkheid om reeds toe te slaan. Atlético Madrid werd al eerder gelinkt aan Mertens en zou nu willen doorpakken, zo stelt Fichajes. De oud-speler van AGOVV Apeldoorn, FC Utrecht en PSV staat ook bij clubs als Arsenal, Chelsea, Manchester United en Internazionale op het lijstje.

Moet Ajax zijn spelers met korting verkopen?

  • Denk het helaas wel
  • Denk het niet hoor
962+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie