Derksen pakt Van Marwijk aan: “Dat je die rare Trump als voorbeeld neemt…”

Foto: Derksen pakt Van Marwijk aan: “Dat je die rare Trump als voorbeeld neemt…”

Johan Derksen is het absoluut niet eens met Bert van Marwijk, die deze week de hoop uitsprak de competities snel te kunnen herstarten. De analist vindt dat de regering en premier Mark Rutten goed hebben gehandeld om het profvoetbal tot 1 september te verbieden.

“Ik las van de week een column van Bert van Marwijk (in De Telegraaf, red.). Hij durfde te beweren dat de overheid de voetbalclubs financieel moest steunen, want voetbal was zo belangrijk in dit land. Ja, voetbal is een hartstikke belangrijke bijzaak, maar er zijn andere dingen die veel belangrijker zijn. En dan is het godsgeklaag dat-ie Donald Trump citeert”, trekt Derksen fel van leer voor de camera van Veronica Inside.

De Amerikaanse president wil de sport in de Verenigde Staten snel weer laten opstarten. “Trump heeft laatst staan te brallen dat hij ziek is van al die honkbalwedstrijden van tien jaar geleden (die op televisie worden uitgezonden, red.). Die wil weer topsport zien en zo stond Bert van Marwijk er ook in. Ik vind het al ongekend als je die rare Trump als voorbeeld neemt en hem citeert.”

“Op het ogenblik zijn er andere prioriteiten in dit land dan de competitie afmaken en de problemen van de clubs en spelers. Je hebt het over een groepje van een paar duizend mensen. Er zijn andere categorieën, zoals de horeca of de ZZP’ers die met de rug tegen de muur staan. De voetballerij moet niet zeuren om een voorkeursbehandeling, het is onverantwoord”, besluit Derksen.

Eens met Derksen?

  • Ja
  • Nee
955+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie