TRANSFERUURTJE: Ajax-oorlog, Feyenoord-feest, De Ligt-record

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-oorlog, Feyenoord-feest, De Ligt-record

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Oefenmeester Dick Advocaat stond ook volgend seizoen voor de groep bij Feyenoord, zo werd gisteren officieel bekend. En er is mogelijk méér goed nieuws op komst bij de Rotterdammers, vermoedelijk blijft ook Steven Berghuis actief in De Kuip. De Telegraaf schrijft op woensdagochtend: “Bij Feyenoord is met de contractverlenging van Advocaat een eerste grote stap gezet richting het nieuwe seizoen. Gehoopt wordt dat het ook een signaal is voor aanvoerder Steven Berghuis om het shirt van Feyenoord nog zeker een jaar te dragen. De belangrijkste speler van de Rotterdammers draaide tot begin maart een topseizoen en werd door een aantal buitenlandse clubs nauw gevolgd. Een transfer leek een serieuze mogelijkheid, maar de coronacrisis heeft de kans daarop al verminderd.” De krant gaat verder: “Maar misschien is nóg een sterk seizoen onder Advocaat voor Berghuis wel een sterkere reden om in deze tijd nog een jaar bij Feyenoord te blijven.”

Feyenoord is in de markt voor Bryan Linssen van Vitesse, zo weten we sinds kort. De Rotterdammers kunnen de buitenspeler transfervrij overnemen, waardoor hij dus alleen maar een bedrag aan salaris hoeft te kosten en relatief goedkoop is. Voetbal International schrijft vandaag echter: “Het is geen uitgemaakte zaak dat Linssen naar De Kuip komt. Hij schijnt meerdere opties te hebben, zodat de Rotterdammers om zich heen blijven kijken. Ze doen dat met Arnesen als td anders dan voorheen.” Het blad vervolgt: “De Deen heeft zich de afgelopen maanden vooral gericht op de scouting van de club. Hij wil dat Feyenoord zich vooral richt op jonge, talentvolle en betaalbare spelers, uit alle windstreken. Zoals altijd vormt de scouting de pijler onder het beleid van Arnesen. Hij versterkte dat team met Bjarne Hansen, een Deense talentenjager met wie Arnesen al 25 jaar werkt.”Dinsdagmiddag kwamen er positieve signalen naar buiten omtrent Ajax en Riqui Puig. Coach Quique Setién zou weinig vertrouwen in de middenvelder koesteren en gezien de potentiële onderhandelingen met de Amsterdammers leek de optelsom snel gemaakt. Leek… De Catalaanse krant SPORT schrijft namelijk dat Puig helemaal geen interesse heeft in een al dan niet tijdelijk verblijf bij Ajax. Sterker nog: de jonge middenvelder (20) zou niet geïnteresseerd zijn in een huurtransfer. Puig wil ook volgend seizoen voor zijn kans gaan bij FC Barcelona.

De verwachte leegloop blijft hoogstwaarschijnlijk uit bij Ajax, maar iemand die sowieso uit de Johan Cruijff ArenA vertrekt is Nicolás Tagliafico. De linkervleugelverdediger uit Argentinië blijkt behoorlijk veel opties te hebben op de transfermarkt. Een jaartje geleden kon de back al naar het Wanda Metropolitano van Atlético Madrid transfereren en volgens de laatste geruchten is oefenmeester Diego Simeone nog steeds geïnteresseerd. Uit eigen competitie krijgt de markante coach echter concurrentie van FC Barcelona, dat de Ajacied wil laten concurreren met Jordi Alba, maar dan moet Júnior Firpo wel eerst vertrekken. Ook een verhuizing naar de Premier League is echter een mogelijkheid voor Tagliafico, want Manchester City én Chelsea zouden zich bij de Johan Cruijff ArenA gemeld hebben voor hem. Het is algemeen bekend dat de Argentijn een afspraak op tafel heeft liggen met directeur voetbalzaken Marc Overmars: bij een marktconform bod mag hij vertrekken.

Buitenland:

De Italiaanse media schreven onlangs nog dat Matthijs de Ligt sowieso bij Juventus zou blijven, maar de Spaanse pers heeft hier duidelijk geen boodschap aan. Men meldt namelijk dat Real Madrid van geen opgeven wil weten… Naar verluidt zou De Koninklijke zelfs van plan zijn om binnenkort al een officieel bod van 100 miljoen euro uit te brengen voor de diensten van de voormalige aanvoerder van Ajax. Wordt dit onverhoopt toch geaccepteerd, en dat is niet de verwachting, dan verwordt De Ligt in één klap tot de duurste Nederlandse voetballer aller tijden, vóór Frenkie de Jong (86 miljoen euro) en Virgil van Dijk (84,5 miljoen euro). De Madrilenen zouden in De Ligt de opvolger van Sergio Ramos zien, die toch al weer 34 jaar oud is en zich dus in de nadagen van zijn voetbalcarrière bevindt. Naar verluidt heeft oefenmeester Zinédine Zidane hoogstpersoonlijk groen licht gegeven voor de komst van de Oranje-international.

Het is wel duidelijk dat de toekomst van Philippe Coutinho niet bij FC Barcelona ligt. De Braziliaan speelt momenteel op huurbasis bij Bayern München, dat hem kan overnemen voor 120 miljoen euro. Der Rekordmeister heeft hier echter al voor bedankt. Toch hoeft de multifunctionele technicus niet te wanhopen, aldus Voetbal International: “Hoewel Barcelona nog steeds 90 miljoen euro vraagt voor Philippe Coutinho, heeft Chelsea volgens Sport wel de beste papieren om de Braziliaanse spelmaker komende zomer aan te trekken.” Het blad gaat verder: “De Londenaren zijn echter niet bereid zo ver te gaan voor de voormalig speler van Liverpool, maar de verwachting is dat dit ook niet nodig is. De nood bij Barça om spelers te verkopen is dusdanig hoog, dat Chelsea er uiteindelijk wel moet uitkomen met de directie van de Catalanen. Begin 2019 kwam Coutinho nog voor 120 miljoen euro plus 40 miljoen bonussen over van Liverpool.”

Blijft Berghuis bij Feyenoord?

  • Ja
  • Nee
895+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie