Coronacrisis? Deze competities gaan gewóón door

Foto: Coronacrisis? Deze competities gaan gewóón door

Waar de wereld langzaam maar zeker op slot gaat wegens het gevaar van het coronavirus, sluiten ook vele competities voorlopig de deuren. De geplande wedstrijden van de Eredivisie, Bundesliga, Premier League en vele anderen gaan niet door. Toch ligt niet iedere competitie stil. In dit overzicht vind je de competities waarin nog wel wedstrijden gespeeld worden.



Waar eerder deze week nog elf landen van plan waren om de voetbalcompetitie door te laten spelen, is dit aantal in rap tempo gedaald. Van de elf landen hebben acht besloten om de competitie voorlopig stil te leggen. Zo heeft Rusland besloten tot 10 april geen wedstrijden meer te spelen, wordt er in Zweden voor eind mei geen balletje meer getrapt en ligt ook Argentinië tot en met het einde van de maand stil. Toch zijn er nog een paar landen die wel door voetballen.



Australië – De A-League



Eén van die landen is Australië. De zogeheten A-League bestaat pas zestien jaar en heeft maar elf teams, maar toch worden er nog wedstrijden gespeeld. De vraag is alleen hoe lang wedstrijden nog gespeeld zullen worden. Langzaam maar zeker gooit ook Australië alles op slot. Zo worden stranden gesloten en lijkt het maar een kwestie van tijd te zijn voordat ook de competitie op slot wordt gezet.



Afgelopen weekend werden er nog op vrijdag en zaterdag wedstrijden gespeeld (zonder publiek), maar ook zijn er al wedstrijden uitgesteld. Zo werd Newcastle Jets tegen Wellington P uitgesteld en ook Melbourne Victory tegen Brisbane Roar werd uitgesteld. In Australië zijn inmiddels bijna 1500 mensen besmet met coronavirus, waarvan zeven patiënten zijn overleden. Gezien de stadioncapaciteit in de A-League gemiddeld meer dan 20.000 fans van plek voorziet, is het dan ook niet vreemd om te verwachten dat de competitie snel wordt opgeschort.



Het uitspelen van de resterende wedstrijden is voor de Australiërs tevens wat gemakkelijker te doen. De competitie kent slechts 29 speelrondes, waarvan er inmiddels al 24 gespeeld zijn. De resterende vijf kunnen gemakkelijk op een later moment gespeeld worden en is slechts de helft van wat er in de Eredivisie nog gespeeld moet worden. Het later uitspelen zou dan ook een stukje makkelijker moeten gaan voor de A-League.



 


Singapore – Singapore Premier League



In het oosten van de wereld is naast Australië nog één ander land te vinden dat de voetbalcompetitie door laat spelen. Het betreft de S.League in Singapore waar afgelopen weekend nog gewoon gespeeld werd. De S.League telt negen teams en ondertussen zijn er zes wedstrijden in de competitie gespeeld.



Voor zover bekend zijn er, in tegenstelling tot bij de A-League, geen restricties voor publiek. Het is alleen een kwestie van tijd voor hier verandering in gaat komen. Afgelopen weekend werd namelijk al een wedstrijd uitgesteld en het zou gek zijn als er in de toekomst niet meer wedstrijden uitgesteld worden. In Singapore zijn immers al bijna 500 besmettingen geconstateerd en ook hier komen dagelijks nieuwe besmettingen bij.

 

Gezien het seizoen pas kort van start is, is er wel ruimte om de competitie uit te stellen. De wedstrijden die ingehaald moeten worden kunnen immers verspreid worden over de resterende maanden waarin de competitie uitgespeeld wordt. In Singapore is het droge seizoen net van start gegaan, wat gepaard gaat met het nieuwe voetbalseizoen. De Singapore Premier League eindigt gewoonlijk in september, wat de competitie meer dan genoeg ruimte geeft om wedstrijden in te halen.



Wit-Rusland – Vysjejsjaja Liga



Als laatste is er nog de competitie in Wit-Rusland. Deze is tot noch toe nog niet stilgelegd, in tegendeel zelfs, de competitie is daar afgelopen weekend van start gegaan. Het is een bijzondere zet gezien Europa langzaam maar zeker steeds meer te lijden heeft onder de gevolgen van het coronavirus. 



 

Er worden dan ook nog geen zichtbare maatregelen genomen in Wit-Rusland. Handen schudden is de normaalste zaak van de wereld op de grasmat en het publiek bekleedt nog gewoon de tribunes. De vraag is dan ook hoe lang dit nog zo zal blijven. Ondanks dat de Vysjejsjaja Liga slechts tien speelrondes kent, blijft het aantal besmettingen in Europa fors stijgen. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd voordat ook Wit-Rusland de competitie stillegt.

Bizar dat er nog gevoetbald wordt?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
542+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie