“Daarom wilde ik zeggen: besef hoe groot dit is”

Foto: “Daarom wilde ik zeggen: besef hoe groot dit is”

Sari van Veenendaal heeft als doelvrouw van Atlético Madrid van dichtbij meegemaakt hoe de Spaanse hoofdstad op slot is gegaan. De 29-jarige ‘Oranje Leeuwin’ deed onlangs al een duidelijke oproep aan Nederland om het verstand te gebruiken’.

“Ik wil Nederland niet met Spanje vergelijken, en die post was zeker niet bedoeld als terechtwijzing, maar we lopen in Spanje wel voor op Nederland als het om de coronacrisis gaat”, vertelt Van Veenendaal aan het NRC. “Er zijn nu strengere maatregelen ingevoerd in Nederland, maar toen ging het leven bij jullie voor een groot deel gewoon door. Daarom wilde ik zeggen: besef hoe groot dit is.”

Ook in Madrid volgden de ontwikkelingen elkaar in rap tempo op. Van Veenendaal moet nu individueel trainen, iets wat ze in Spanje moet doen. Naar Nederland terugkeren is nu geen optie. “Dat kan niet omdat het niet mag van de club. Om af te reizen heb ik toestemming nodig en ze zijn natuurlijk bang dat ik niet kan terugkeren als ik eenmaal in Nederland ben. Zodra we weer kunnen voetballen moeten wij klaar staan.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie