Van Praag sluit één scenario uit: ‘Dat gaat natuurlijk niet’

Foto: Van Praag sluit één scenario uit: ‘Dat gaat natuurlijk niet’

Dat de huidige tussenstand in de Eredivisie ook daadwerkelijk de eindstand gaat worden, is volgens UEFA-bestuurder Michael van Praag geen mogelijkheid, mocht er niet meer doorgespeeld kunnen worden.

Ajax en AZ zijn momenteel de koplopers, maar de Amsterdammers hebben een beter doelsaldo. Dus als de competitie nu wordt stop gezet, is Ajax kampioen. Het EK werd dan ook verplaatst naar de zomer van 2021 om de nationale competities uit te kunnen spelen.

“Iedereen was dolblij dat dit voorstel op tafel kwam, met name omdat iedereen z’n eigen competitie wil afmaken. De Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie willen het ook af kunnen maken, want dan weten we wie er kampioen wordt. Het mag niet zo zijn dat de competitie nu afgelopen is en de club die bovenaan staat het nu is. Dat gaat natuurlijk niet”, aldus Van Praag in gesprek met de NOS.

Nederland zou de eerste drie thuiswedstrijden op het EK in de Johan Cruijff Arena spelen, maar hoe zit dat nu het verplaatst is? “De UEFA geeft die garantie wel, want de voorzitter heeft heel duidelijk gezegd dat de wedstrijden gespeeld worden zoals ze dat van plan waren, maar de Amsterdam Arena heeft volgend jaar misschien wel verplichtingen met andere partijen die geboekt hebben.”

“Kan dat verplaatst worden? Dat hopen we wel, maar daar zit vaak een kostenplaatje bij. De UEFA kan daarbij helpen, maar dat moet in kaart gebracht worden. Dat is nu nog niet bekend.”

Eens met Van Praag?

  • Ja
  • Nee
104+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie