‘Bizarre situatie treft Feyenoord recht in het hart’

Foto: ‘Bizarre situatie treft Feyenoord recht in het hart’

De Vrienden van Feyenoord worden gezien als de redders in nood, maar de waardering dreigt als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Het NRC komt met een keiharde onthulling.

In een analyse over Pim Blokland schrijft Feyenoord: “Het getouwtrek om de posities van Gudde en Van Geel bewijst dat de Vrienden weinig formele macht hebben. Maar via het informele circuit oefenen ze wel degelijk veel invloed uit. Met Mark Koevermans hebben ze een belangrijke pion in de directie. Hij is niet alleen bevriend met Blokland, maar was ook getuige op het tweede huwelijk van vleesmagnaat Herman van Drie, medeoprichter van de Vrienden.”

Daar voegt het medium aan toe: “Illustratief voor de lange arm van Blokland, vertellen betrokkenen, is dat supporters en media door hem soms als drukmiddel worden ingezet. Een van hen beschrijft hoe Blokland zich dan opstelt: ‘Als je niet luistert, dan heb ik toegang tot de harde kern. En ik heb toegang tot journalisten, die kunnen je kapot schrijven.’”

Blokland zou daar ver in gaan. “Blokland onderhoudt een goede relatie met de twee vaste Feyenoord-volgers van het AD en VI. Die nodigt hij uit voor verjaardagen. Door die nauwe band en de inhoud van de artikelen wordt Blokland door velen gezien als het lek naar deze media, zeer invloedrijk in het voetbal. Commissarissen vragen zich vertwijfeld af hoe het kan dat zaken die in een select gezelschap vertrouwelijk zijn besproken, kort daarna in de pers verschijnen. Als het vermeende lekken wordt besproken in rvc-vergaderingen, kijkt iedereen om zich heen: geen idee waar het vandaan komt.”

Moet Feyenoord af van de ‘Vrienden’?

  • Ja
  • Nee
2278+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie