‘Top en subtop Eredivisie profiteert onevenredig’

Foto: ‘Top en subtop Eredivisie profiteert onevenredig’

FC Utrecht-trainer John van den Brom heeft de discussie opgeworpen of De Kuip wel geschikt is om de bekerfinale te huisvesten nu Feyenoord de eindstrijd heeft bereikt. Journalist Tom Knipping van Voetbal International vindt diens kritiek ongepast.

Allereerst wijst Knipping op de stelling dat dit ‘oneerlijk’ zou zijn: “Sinds dit seizoen krijgen alle deelnemers aan de groepsfase van de Champions League en Europa League vrij in de eerste ronde. Amateurverenigingen, clubs uit de Keuken Kampioen Divisie en de mindere goden in de Eredivisie moeten een ronde meer overleven dan de rijkste clubs met de grootste selecties.” FC Utrecht stemde vóór.

Knipping vindt sowieso dat Van den Brom heeft geprofiteerd van de bekeropzet. “Uitgerekend een discussie beginnen over vernieuwingen als het affiche eens minder goed uitpakt, is een zwaktebod. Het is tenenkrommend hoe trainers, clubs en de voetbalbond er steeds in slagen om het charmante bekertoernooi te devalueren. Vorig jaar hadden we PSV en Mark van Bommel die een middelvinger opstaken naar de dennenappel door tegen RKC Waalwijk een B-elftal op te stellen. Dit jaar tornde de voetbalbond zélf aan de charme, door al in december het schema tot de finale te loten.”

Tot slot schrijft Knipping: “De altijd sfeervolle finale in De Kuip – sinds 1989 het decor van de eindstrijd – is nu juist een van de weinige aspecten die tot de verbeelding spreken. Het is enorm kortzichtig om uitgerekend dat ter discussie te stellen.”

Eens?

  • Ja
  • Nee
242+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie