FIFA wil kwalificatie Azië Cup uitstellen door corona-virus

Foto: FIFA wil kwalificatie Azië Cup uitstellen door corona-virus

In de voetbalwereld worden er steeds meer maatregelen genomen wat betreft het corona-virus. Vooral in Azië heeft men er nadrukkelijk mee te maken. De FIFA gaat in gesprek met Aziatische landen om de kwalificatieperiode richting de Azië Cup van 2023 uit te stellen.

Het corona-virus dook voor het eerst op in China en maakte tot dusver in Azië de meeste slachtoffers. De FIFA nodigde dan ook een delegatie van de Aziatische voetbalbond (AFC) uit om te praten over de invloed van het virus op de voetballerij.

Uit de gesprekken is een formeel voorstel gekomen, dat de FIFA gaat versturen aan landen die zijn aangesloten bij de Aziatische voetbalbond. ‘Zowel de FIFA als de AFC vindt dat de gezondheid van alle individuen in het voetbal de hoogste prioriteit moet zijn’, is te lezen op de website van de wereldvoetbalbond.

De FIFA komt binnenkort, nadat er contact is geweest met de desbetreffende bonden van Aziatische landen, met een update over het speelschema in de kwalificatieperiodes. Eind maart zou er gevoetbald worden in het kwalificatietoernooi voor het WK in 2022, in juni zou de kwalificatiefase voor het Azië Cup-toernooi in 2023 van start gaan.

In Europa is er ook al handelend opgetreden, zo ligt de competitie in Zwitserland stil en stelde de Italiaanse voetbalbond diverse wedstrijden uit. In Nederland zijn er vooralsnog geen gevolgen voor het (prof)voetbal. Onlangs werd ook bekend dat tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Valencia en Atalanta Bergamo de tribunes uit voorzorg leegblijven. Bergamo ligt middenin het besmettingsgebied van Italië.

Goede optreden van de FIFA?

  • Zeker
  • Ach…
8+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie