Jans blijft zich verbazen: “Als je dat verkeerd uitlegt, tja…”

Foto: Jans blijft zich verbazen: “Als je dat verkeerd uitlegt, tja…”

Ron Jans voelt zich belazerd. De trainer stapte onlangs op bij FC Cincinnati, maar heeft het gevoel dat er een smerig spelletje is gespeeld in de Verenigde Staten.

“Ik heb nooit slechte bedoelingen gehad”, benadrukt Jans in gesprek met De Telegraaf. “Ik ben 30 jaar trainer en als je alleen vertelt ‘kom op’ en ‘laat je de kaas niet van het brood eten’, dan houdt het snel op. Je ontwikkelt je eigen stijl. Ik ben een verhalenverteller, om te inspireren, de spelers zich sterk te laten voelen wanneer zij het veld op gaan.”

Jans heeft niet de indruk dat zijn handelswijze fout was, maar het verhoor bleek pittig. “Ik kreeg ook de vraag: heb je een speler wel eens weird (raar, red.) genoemd? Ja, zei ik. Maar dat vond ik ook, op een leuke manier en zo heb ik het ook gebracht. Soms had hij zijn haar bijvoorbeeld alle kanten op. Ik vond het ook een leuke gast.” Ook noemde hij een speler ooit gekscherend een gorilla (‘soort van’). “Het ging om een speler die zo verschrikkelijk gespierd was, waarvan ik zei dat hij zo sterk was als een gorilla. Als je dat verkeerd uitlegt, tja…”

De Nederlander vond het verhoor nogal suggestief. “Als ik wilde uitweiden over het waarom van het ja of nee, dan werd gezegd dat ik alleen de vraag diende te beantwoorden. Overigens niet op een vervelende manier. Ik weet niet hoe dit bij de spelers is gebeurd.”

Is hij onterecht geslachtofferd?

  • Ja
  • Nee
331+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie