VAR speelt hoofdrol bij overwinning Feyenoord op Fortuna

De wedstrijd tussen Feyenoord en Fortuna Sittard in De Kuip van zaterdagavond is geëindigd in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg. Beide clubs kregen van scheidsrechter Bas Nijhuis, na inmenging van de VAR, een penalty waar wel een luchtje aan zat. Róbert Bozeník maakte daarna de winnende.

De eerste helft van het duel in de havenstad van Nederland was ondermaats te noemen: de thuisploeg had weliswaar balbezit, maar creëerde maar heel erg weinig. De gasten uit Limburg leken dat op hun beurt wel best te vinden en namen logischerwijs ook niet het heft in handen.

Na rust kwam de wedstrijd in Rotterdam helemaal tot ontbranding, en dat had vooral met de arbitrage te maken. Allereerst werd Nijhuis door de VAR van dienst geattendeerd op een vermeende duw in de rug van Bozeník. Er leek niet zoveel aan de hand te zijn geweest, maar toch wees de arbiter naar de stip. Steven Berghuis ging achter de bal staan en faalde niet. De boosheid op de bank van Fortuna was dusdanig groot dat Nijhuis daar een paar keer met een gele kaart stond te wapperen.

Daarmee was de controverse nog niet ten einde, want aan de andere kant van het veld werd Felix Passlack geraakt door keeper Justin Bijlow. Weer gooide de VAR er een belletje uit en opnieuw besloot Nijhuis een pingel te geven, die dit keer benut werd door Mark Diemers. Bozeník maakte vervolgens het winnende doelpunt voor Feyenoord, door een schot van Rick Karsdorp van richting te veranderen.

Scoreverloop: 1-0 (52′) S. Berghuis, 1-1 (61′) M. Diemers, 2-1 (73′) R. Bozeník