10 verrassende feiten over Neuer

Soccernews

Niemand zal betwisten dat Manuel Neuer bij de beste doelmannen ter wereld hoort. De Duitser, momenteel actief bij Bayern München, won het WK2014 in Brazilië. Neuer was een van de genomineerden voor de FIFA Ballon d’Or, maar moest uiteindelijk Cristiano Ronaldo voor zich dulden. [i]SoccerNews.nl[/i] stelde een lijst samen van tien verrassende feiten over de 28-jarige keeper.

[b]1. Jonge leeftijd[/b]
Al op vierjarige leeftijd speelde Neuer zijn eerste competitiewedstrijd in het ‘Babinis’ programma van Schalke 04. In zijn geboorteplaats Gelsenkirchen doorliep hij de volledige jeugdopleiding van Schalke 04, waarna hij in 2005 zijn eerste profcontract tekende.

[b]2. Tennis[/b]
Voetbal is zeker niet de enige passie geweest van de Duitse international. Tot zijn veertiende speelde hij ook tennis tijdens zijn trainingen bij de Duitse club. Als tiener was drievoudig Wimbledon winnaar Boris Becker zijn favoriete sportman.

[img]//uploads/manuel-neuer(duitsland)(15-10-2014).jpg[/img]

[b]3. Jens Lehmann[/b]
Boris Becker mag dan zijn favoriete sportman zijn geweest gedurende zijn tienerjaren, de favoriete doelman van Neuer is voormalig Arsenal-keeper Jens Lehmann. De 28-jarige Duitser beschouwt Lehmann zelfs als de beste doelman aller tijden.

[b]4. Derde doelman[/b]
Toen Duitsland zich in 2010 kwalificeerde voor het WK was Neuer derde doelman achter Robert Enke en Rene Adler. Tragisch genoeg pleegde Enke in november dat jaar zelfmoord na het verlies van zijn dochter in 2006. Tijdens de voorbereiding voor het WK ondervond Adler last van een ribblessure, waardoor Neuer in het diepe werd gegooid en zijn kans kreeg bij het nationale elftal.

[b]5. Zelfvertrouwen[/b]
Zijn debuut bij Schalke 04 verliep op vergelijkbare wijze. Door de blessure van Frank Rost in 2006 kreeg Neuer een kans onder de lat. De Duitser wist zijn doel schoon te houden en kreeg na afloop complimenten voor zijn zelfvertrouwen. In de media liet hij echter weten: “Ik was eigenlijk verschrikkelijk nerveus, ik denk dat ik iedereen voor de gek heb gehouden!”

[img]//uploads/manuel-neuer(bayern-munchen)(26-11-2014).jpg[/img]

[b]6. Controversiële transfer[/b]
De transfer die Neuer in 2011 maakte van Schalke 04 naar Bayern München was erg gevoelig. De fans van eerstgenoemde club waren beledigd dat de veelbelovende doelman hen zou verraden, terwijl een deel van de supporters van Bayern München hem ook liever niet zag komen.

[b]7. Record Kahn[/b]
In München kwamen de supporters al snel achter hun vergissing. Binnen enkele weken na zijn komst brak hij al een record van Oliver Kahn. De 28-jarige doelman speelde maar liefst duizend speelminuten zonder een enkel tegendoelpunt te incasseren.

[b]8. Liefdadigheid[/b]
Neuer staat er in Duitsland om bekend dat hij veel geld doneert aan liefdadigheidsinstellingen. Bovendien heeft hij zijn eigen goede doel opgezet genaamd Manuel Neuer Kids Foundation om arme kinderen in Duitsland te helpen. Daarnaast haalt het goede doel geld bij elkaar om veelbelovende sportkinderen van sportspullen te voorzien als ze zich deze niet zelf kunnen veroorloven.

[img]//uploads/manuel-neuer(duitsland)(08-09-2014).jpg[/img]

[b]9. Andere culturen[/b]
De Duitse doelman is een groot fan van andere Europese culturen. Zo eet hij in zijn vrije tijd heel veel Italiaans eten en is zijn favoriete band het Ierse U2.

[b]10. Broer[/b]
Zijn broer, Marcel Neuer, is scheidsrechter in de Duitse Verbandsliga. Jammer genoeg voor Marcel kan hij niet in aanmerking komen om wedstrijden te fluiten van de Bundesliga zolang zijn broer actief is met Bayern München in de hoogste Duitse competitie.

Welk punt verrast jou het meest?

  • 1. Jonge leeftijd
  • 2. Tennis
  • 3. Jens Lehmann
  • 4. Derde doelman
  • 5. Zelfvertrouwen
  • 6. Controversiële transfer
  • 7. Record Kahn
  • 8. Liefdadigheid
  • 9. Andere culturen
  • 10. Broer
2388+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie