27 spelers overtreden gokregels, politie start onderzoek

Foto: 27 spelers overtreden gokregels, politie start onderzoek

De politie buigt zich momenteel over 27 spelers uit het Nederlandse betaald voetbal die de reglementen omtrent gokken op voetbalwedstrijden hebben overtreden. Het gaat om spelers uit de Eredivisie (zes), Keuken Kampioen Divisie (negentien) en Tweede Divisie (twee), zo meldt de NOS.

“In enkele gevallen was de melding over gokkende voetballers dusdanig verdacht dat het nu bij de politie ligt voor nader onderzoek. Concrete details over deze gevallen zijn niet bekend”, weet de omroep. Het betreft met name gokken op de eigen competitie of zelfs eigen club, wat ten strengste verboden is voor betaald voetballers.

De spelersvakbond VVCS vermoedt dat het simpelweg gevolg is van onwetendheid en hamert op meer voorlichting aan spelers betreft de reglementen, maar getuige het feit dat de politie zich over de zaak buigt, wordt er ook niet uitgesloten dat er serieuzere oorzaken (zoals bijvoorbeeld matchfixing) aan de grondslag liggen.

Na Beugelsdijk en Clasie meer schorsingen op komst?

De NOS besluit: “Tot nu toe komt het sporadisch voor dat voetballers tegen de lamp lopen wegens gokken op wedstrijden of competities waarin ze zelf actief zijn. Vorig jaar accepteerde verdediger Tom Beugelsdijk een schorsing van vijf wedstrijden (twee voorwaardelijk), nadat hij had gegokt op meerdere Eredivisieduels. AZ-middenvelder Jordy Clasie kreeg twee wedstrijden schorsing, nadat er met zijn online account gegokt was op onder meer wedstrijden van Jong AZ.”

Excelsior
FC Volendam
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 20 januari 2023 20:02.

Denk jij dat er zelfs sprake is geweest van matchfixing?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
410+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie