10 Opmerkelijke dingen over Neymar die je waarschijnlijk nog niet wist

Soccernews

Wat een voetbalhoogdag, want naast Cristiano Ronaldo en Adnan Januzaj is ook Neymar jarig. Bij wijze van cadeau vind je hieronder tien dingen die je nog niet wist over de Braziliaanse superster. Neymar blaast 23 kaarsjes uit. Proficiat!

[b]1. BIJNA VAN REAL[/b]

Het was een vaak wederkerend verhaal dat Real Madrid in zijn Santos-periode aasde op Neymar. Velen weten hierbij niet dat De Koninklijke de jonge Neymar al op zijn veertiende naar Spanje wilde halen. Meer nog, het supertalent vloog over naar Madrid, legde er medische tests af, maar uiteindelijk kon Santos hem met veel geld toch overtuigen om te blijven.

[img]http://www.voetbalnieuws.be/uploads/zoon-neymar(fc-barcelona)(05-02-2015).jpg[/img]

[b]2. HEEL JONGE VADER[/b]

Van Luis Suarez en Lionel Messi is veel geweten over hun familiale leven. In tegenstelling tot hen is Neymar intussen niet meer samen met de moeder van zijn zoontje Davi Lucca. Zo werd de superster al op zijn 19de vader. “2,8 kg pure blijdschap”, zo glunderde Neymar bij de geboorte.

[b]3. DUNGA FLATERT[/b]

Verrassend genoeg zat Neymar in 2010 niet in de Braziliaanse WK-selectie. Bondscoach Carlos Dunga hield het been stijf ondanks pleidooien van iconen als Pelé en Romario. Ook een petitie getekend door 14.000 fans kon Dunga niet overtuigen. Brazilië ging op dat WK in de kwartfinale roemloos naar huis…

[img]http://www.voetbalnieuws.be/uploads/neymar(brazilie)(05-02-2015).jpg[/img]

[b]4. ZOTTE FAN[/b]

Al twee jaar voor hij naar FC Barcelona trok, zou Neymar al een voorakkoord getekend hebben bij de Spaanse topclub. Dat jaar trof Barça wel Santos, de ploeg van Neymar, in de finale van de wereldbeker voor clubs. Barcelona haalde het vlot en een Braziliaanse fan, die was meegereisd naar Japan, daagde tevergeefs Neymar voor de rechtbank wegens zijn ‘deal’ met Barcelona.

[b]5. MAN CITY BLUNDERT[/b]

Onlangs kwam uit dat Neymar in 2013, het jaar dat hij naar Barcelona ging, heel dicht bij een akkoord met Manchester City was gekomen. De spits wilde de Engelse topclub duidelijk maken dat hij met gewone voetbalschoenen niet zijn ding kon doen in de Engelse modder. Neymar wilde aangepaste schoenen, maar bij City zag men hier een voorkeur voor Spanje in.

[img]http://www.voetbalnieuws.be/uploads/neymar(santos)(05-02-2015).jpg[/img]

[b]6. GEEN STUNT[/b]

Velen denken dat Real Madrid de eerste ploeg was die een bod deed op Neymar. Verrassend genoeg was dat wél West Ham United, dat hem in 2010 probeerde weg te lokken bij Santos. De Braziliaanse club lachte echter het bod van 21 miljoen euro weg, waardoor West Ham naast een nieuwe stunt à la Carlos Tevez greep.

[b]7. VOLLEDIGE NAAM[/b]

Neymar… Dat is de naam die de Braziliaan wereldwijd telkens krijgt. Maar wat is nu eigenlijk zijn volledige naam? Wel, de aanvaller schrijft Neymar da Silva Santos Junior op zijn belastingsbrief. Een typische Braziliaanse namenreeks dus.

[img]http://www.voetbalnieuws.be/uploads/neymar(fc-barcelona)(04-05-2015).jpg[/img]

[b]8. RAZENDSNELLE 100[/b]

Weinigen zijn in hun voetbalcarrière zo snel uit de startblokken geschoten als Neymar. Zo scoorde hij al op zijn 20ste zijn 100ste competitietreffer. De goalgetter slaagde er zelfs in die goal op zijn verjaardag te scoren. Die snelle 100 doelpunten zijn dan ook een indrukwekkende prestatie.

[b]9. INTERNATIONALE EER[/b]

Neymar was de eerste Braziliaanse atleet die op de cover prijkte van het wereldberoemde tijdschrift Time. Dat terwijl hij nog maar 22 jaar was en terwijl eerdere Braziliaanse voetbaliconen zoals Pelé, Ronaldo en Ronaldinho al een pak meer gewonnen hebben.

[b]10. NEYMARKETING[/b]

Uit een onderzoek van SportsPro magazine blijkt dat Neymar de atleet is met het hoogste marketinggehalte. Niet Lionel Messi, Cristiano Ronaldo of Usain Bolt dus… De heel vlotte Braziliaan is wereldwijd bij veel merken zodanig populair dat zelfs de term Neymarketing is ontstaan.

Ben jij fan van Neymar?

  • Ja
  • Neen
3028+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie