10: Deze trainers hadden geen grote voetbalcarrière nodig

Foto: 10: Deze trainers hadden geen grote voetbalcarrière nodig

Johan Cruijff overleed afgelopen week op slechts 68-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. De legendarische nummer veertien beleefde zowel een geslaagde voetbal- als trainerscarrière. [i]SoccerNews.nl[/i] zet tien namen op een rijtje die alleen als trainer écht indruk maakten.

[b]10. Foppe de Haan[/b]
De Haan is een van de langstzittende trainers uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis. We kennen de Fries als icoon van sc Heerenveen en de man die Jong Oranje tweemaal Europees kampioen maakte, maar als voetballer blonk hij niet uit. Sterker nog: hij speelde tijdens zijn carrière louter bij amateurteams.

[img]//uploads/foppe-de-haan(sc-heerenveen)(20-03-2016).jpg[/img]

[b]9. Guus Hiddink[/b]
In tegenstelling tot De Haan beleefde Hiddink wel gewoon een carrière als prof. De huidige Chelsea-manager speelde zelfs een periode voor PSV, maar viel vooral op bij clubs als De Graafschap en NEC. Zijn carrière als coach is aanzienlijk succesvoller met zes Nederlandse landstitels, een aantal buitenlandse trofeeën en de halve finale op het WK 2002 met Zuid-Korea.

[img]//uploads/guus-hiddink(chelsea)(28-12-2015).jpg[/img]

[b]8. Luiz Felipe Scolari[/b]
Op de Braziliaanse voetbalvelden viel Scolari nauwelijks op. Als coach des te meer, met het gewonnen WK 2002 in Zuid-Korea en Japan als het ultieme hoogtepunt in zijn carrière. Tegenwoordig staat de Zuid-Amerikaan aan het roer bij de Chinese topclub Guangzhou Evergrande.

[img]//uploads/luiz-felipe-scolari(brazilie)(16-07-2014).jpg[/img]

[b]7. Marcello Lippi[/b]
Lippi leidde Italië in 2006 naar de eindzege op het WK in Duitsland en was ook als clubcoach behoorlijk succesvol, met onder meer vijf opeenvolgende landstitels bij Juventus. Al op zijn 34ste begon de Italiaan aan zijn trainerscarrière. Als voetballer stond hij vooral bekend als een stabiele factor in de achterhoede van Sampdoria.

[img]//uploads/marcello-lippi(1).jpg[/img]

[b]6. Arsène Wenger[/b]
Wenger was als voetballer al een leider, maar deed dat op een bescheiden niveau in Frankrijk. In eigen land begon hij een carrière als voetbaltrainer en dat bleek een schot in de roos. Tegenwoordig is Wenger niet meer weg te denken van de Arsenal-bank, al is de vraag of hij nog lang aanblijft gezien het uitblijven van hoofdprijzen.

[img]//uploads/arsene-wenger(arsenal)(19-03-2016).jpg[/img]

[b]5. Udo Lattek[/b]
Lattek beleefde geen profcarrière als voetballer. Sommigen beschouwen dat als nadeel, maar de Duitser heeft bewezen dat het geen rol hoeft te spelen. De inmiddels overleden Lattek boekte grote successen met Bayern München, Borussia Mönchengladbach en in mindere mate FC Barcelona.

[img]//uploads/udo-lattek(lijstje).jpg[/img]

[b]4. Rafael Benitez[/b]
Benitez spendeerde een belangrijke periode van zijn voetbalcarrière voor het zeer bescheiden Castilla FC in Spanje. Echt succesvol was de Spanjaard niet, maar wat te denken van zijn loopbaan als trainer? Tegenwoordig werkt hij voor Newcastle United en dat na avonturen bij onder meer Chelsea, Liverpool en Real Madrid.

[img]//uploads/rafael-benitez(newcastle-united)(14-03-2016).jpg[/img]

[b]3. José Mourinho[/b]
Mourinho was geen grote voetballer en dat had hij relatief snel in de gaten. De Portugees speelde voor bescheiden clubs en koos daarom op jonge leeftijd voor een loopbaan als trainer. Hij werkte voor onder meer FC Barcelona (assistent), Chelsea, Internazionale en Real Madrid. Volgende halte Manchester United?

[img]//uploads/jose-mourinho(4-03-2016).jpg[/img]

[b]2. Arrigo Sacchi[/b]
Sacchi staat bekend als een van de beste coaches uit de voetbalgeschiedenis. Na een zware periode leidde hij AC Milan naar grote successen en op het WK van 1994 wist alleen Brazilië via een strafschoppenreeks de weg naar een wereldtitel te blokkeren. Sacchi was als voetballer vooral actief in de Italiaanse amateurdivisies.

[img]//uploads/arrigo-sacchi(lijstje).jpg[/img]

[b]1. Jürgen Klopp[/b]
Klopp begon zijn loopbaan als spits en eindigde in de achterhoede. Voor het Duitse FSV Mainz 05 speelde hij uiteindelijk 337 wedstrijden, niets om je voor te schamen, maar diezelfde club diende vooral als springplank naar een geslaagde carrière als trainer. Via Borussia Dortmund is Klopp uitgekomen bij Liverpool.

[img]//uploads/jurgen-klopp(3)(liverpool)(6-03-2016).jpg[/img]

Wie is het beste voorbeeld?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
198+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie