Mike Verweij

Mike Verweij (links) met Edwin van der Sar

Mike Verweij is een Nederlandse voetbaljournalist van De Telegraaf. In deze rol doet hij hoofdzakelijk verslag van ontwikkelingen bij Ajax en het Nederlands elftal.

Verweij studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). In januari 1989 trapte hij zijn journalistieke carrière af bij het Noordhollands Dagblad, waar hij tot begin 2000 werkzaam bleef. Sinds 2002 is hij werkzaam voor zijn huidige werkgever: De Telegraaf.

Ajax

Bij De Telegraaf is Verweij uitgegroeid tot dé Ajax-watcher. Via de krant en sociale media brengt hij regelmatig primeurs en updates over ontwikkelingen bij de Amsterdamse club. Tevens schuift de journalist wekelijks aan in de podcast Kick-Off, waar hij normaliter samen met chef voetbal Valentijn Driessen en presentator Pim Sedee de voetbalactualiteit doorneemt. Het Telegraaf-duo staat bekend om gepeperde meningen en onthullingen.

Driessen en Verweij trekken een breed publiek, maar liggen ook regelmatig onder vuur. In juni 2023 opende de AFCA Supportersclub nog de aanval op beide journalisten. De supportersgroep van Ajax schreef in een statement: “Met hun columns en podcasts hebben ze dit seizoen weer een belangrijke bijdrage geleverd aan de onrust binnen onze club. Ze maken gebruik van niet-integere leden van de vereniging Ajax die het nodig vinden om interne informatie naar beide heren te lekken. (…) In onze ogen doet mediapartner De Telegraaf door hun berichtgeving alleen maar afbreuk aan onze mooie club.”

Marcel van Roosmalen noemde Verweij ooit ‘de frikandel onder de sportjournalisten’.

Nederlands elftal

Verweij schrijft ook regelmatig over het Nederlands elftal. Zo was hij in 2022 namens De Telegraaf in Qatar om daar verslag te doen van alle ontwikkelingen.

Laatste update: 15 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie