Valentijn Driessen

Valentijn Driessen is een Nederlandse journalist en columnist. Hij werkt voor De Telegraaf en is regelmatig te gast in de populaire talkshow Vandaag Inside.

Driessen werd op 19 mei 1963 geboren in Westland, onder de rook van Den Haag. Op jonge leeftijd werkte hij in de bakkerij van zijn vader. In de residentiestad Den Haag volgde hij opleidingen op de mavo en later de havo, maar op jonge leeftijd wist hij al dat er een carrière als sportjournalist op hem stond te wachten. Zijn journalistieke carrière ging van start bij een aantal lokale media (De Posthoorn, Westlandse Courant en de Haagsche Courant).

Mediacarrière

In de jaren tachtig werd Driessen in dienst genomen door De Telegraaf en daar is hij sindsdien actief gebleven. De journalist is hier uitgegroeid tot chef voetbal. Voor de krant schrijft hij regelmatig onthullende en geopineerde verhalen over de voetbalsport. Samen met Ajax-watcher Mike Verweij is Driessen vrijwel wekelijks te beluisteren in video-items en de goed beluisterde podcast Kick-Off.

Driessen schuift regelmatig aan bij Vandaag Inside, dat eerder als Voetbal Inside en Veronica Inside werd uitgezonden. In het programma van Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen werd hij een graag geziene gast vanwege zijn altijd uitgesproken mening.

Driessen (links) met Tom Egbers en Taco van den Velde

Immer uitgesproken

Menig voetballiefhebber is bekend met de scherpe visie van Driessen. Samen met Verweij heeft hij in het verleden toenmalig Ajax-trainer Erik ten Hag stevig aangepakt. Er werd zelfs gesproken van een hetze, waardoor Driessen door aanhangers van de Amsterdamse club op een cynische wijze werd toegezongen. Op de melodie van De Zak van Sinterklaas klonk:
De krant van Valentijn, Valentijn, Valentijn
De krant van Valentijn staat vol met leugens en chagrijn.
Ze liegen, bedriegen, supporters zijn het zat
Dus Ajax, dus Ajax, eruit nu met die rat

Driessen staat eveneens bekend om zijn voorspellingen. De journalist won meermaals het voorspellingsklassement van weekblad Voetbal International, maar in het voetbalseizoen 2018-2019 zat hij er ook een paar keer lelijk naast. Zo besloot Driessen na de 1-2 thuisnederlaag van Ajax tegen Real Madrid de uitwedstrijd te laten schieten, mede omdat hij niet geloofde in het bereiken van de kwartfinale. De Amsterdammers wonnen in de Spaanse hoofdstad met 1-4.

Tijdens de Champions League-campagne van Ajax in 2019 zat Driessen er nogmaals naast. Voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur gaf de journalist aan dat Lucas Moura ‘toch nooit scoort’. Het verhaal is bekend: de Braziliaan maakte een hattrick in Amsterdam (2-3) en schoot de Londenaren daarmee naar de finale van het miljoenenbal.

Driessen en Louis van Gaal onderhouden een moeizame relatie. De journalist en de voetbaltrainer zijn meermaals met elkaar gebotst vanwege de vaak prikkelende vragen. Als bondscoach van het Nederlands elftal noemde Van Gaal diens medium zelfs ‘je krantje’.

Laatste update: 9 mei 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie