Volendam laat dure punten liggen, NAC wint met 0-5

FC Volendam heeft vrijdagavond nagelaten om uit te lopen in de Keuken Kampioen Divisie. De lijstaanvoerder verspeelde onverwachts twee dure punten bij Helmond Sport: 1-1.

Het elftal van Wim Jonk had dit seizoen elf van de zeventien competitieduels in winst omgezet. Helmond Sport verloor daarentegen al tien keer, waardoor het op papier een simpele avond leek voor Het Andere Oranje. Niets bleek minder waar: de thuisploeg nam zelfs de leiding via Arno Van Keilegom.

Nog voor rust wist Martijn Kaars het evenwicht te herstellen op De Braak. Na rust ging FC Volendam op jacht naar de driepunter en daarmee een grotere voorsprong op de achtervolgers, maar de 1-2 bleef uit. Doelman Mike Havekotte bleek goud waard namens de Brabanders.

Veel goals bij winnend Roda en NAC

In de Keuken Kampioen Divisie vielen vrijdagavond traditiegetrouw weer veel goals. NAC Breda zette de grootste score neer door met 0-5 van het veld te stappen bij FC Den Bosch. Ralf Seuntjens maakte de openingstreffer, waar Kaj de Rooij na een klein uur spelen de voorsprong verdubbelde. Boris van Schuppen, Thomas Haye en Pjotr Kestens deden de rest.

Bij de wedstrijd tussen FC Dordrecht en Roda JC Kerkrade vielen zelfs zeven doelpunten, waarvan vijf in Limburgs voordeel: 2-5. Oud-Feyenoorder Dylan Vente nam er drie voor zijn rekening. Patrick Pflucke had eerder voor de 1-1 gezorgd, waar Xian Emmers de overige opeiste.