Van de Beek-loos United start seizoen met galavoorstelling tegen Leeds

Foto: Van de Beek-loos United start seizoen met galavoorstelling tegen Leeds

Manchester United is het nieuwe Premier League-seizoen uitstekend begonnen. Door een geniale fase in de tweede helft rolden The Red Devils Leeds United op (5-1). Zonder Donny van de Beek stalen Bruno Fernandes en Paul Pogba de show op Old Trafford.

Na de Premier League-start tussen Brentford en Arsenal, stond Manchester United – Leeds United op de rol voor de eerste wedstrijd op zaterdag. Voor Donny van de Beek lijkt er weinig te zijn veranderd deze zomer, na een zeer teleurstellend eerste seizoen op Old Trafford: de Nederlandse middenvelder zat opnieuw op de bank. De peperdure aankoop Jadon Sancho moest het ook doen met een reserverol, de Engelse winger kwam over Borussia Dortmund. Leeds zagen we recent nog in ons land, toen ze met ruime cijfers onderuit gingen in het oefen duel met Ajax. In de openingsfase waren er kansen over en werd, maar stond het vizier niet op scherp. Na een half uur brak Bruno Fernandes de ban, de Portugees schoot raak op aangeven van Paul Pogba.

De bezoekers kwamen echter goed uit de kleedkamer. Verdediger Luke Ayling legde aan van buiten de zestienmeter en poeierde de bal geweldig in de hoek: 1-1. United leek wakker te zijn geschud en zou vervolgens het gaspedaal stevig intrappen. Wederom nam het tandem Fernandes-Pogba de ploeg op sleeptouw. De Franse middenvelder liet eerst Mason Greenwood scoren, waarna hij vervolgens weer een beslissende voorzet op de Portugese vedette gaf: 3-1. De ontketende Mancunians stelden even later de zege definitief veilig door weer Fernandes. Op aangeven van Viktor Lindelöf maakte de sterspeler zijn hattrick compleet. Pogba had al een hattrick aan assists en daar kwam zelf nog een vierde bij. Dit keer liet de middenvelder zijn maatje Fred scoren.

Leeds kwam er niet aan te pas en kreeg zo een flinke oorveeg. Ondanks de ruime overwinning, slechts nieuws voor Donny van de Beek die geen enkele minuut kreeg. Manchester heeft de concurrentie ieder geval gewaarschuwd met deze voetbalshow.

Scoreverloop: (30′) Fernandes 1-0 (48′) Ayling 1-1 (52′) Greenwood 2-1 (54′) Fernandes 3-1 (60′) Fernandes 4-1 (68′) Fred 5-1    

Speelt United dit seizoen echt om de titlel?

  • Ja
  • Nee
145+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie