Voorspelling: Duitse titelstrijd ongekend spannend in laatste speelronde, wie wordt kampioen?

Foto: Voorspelling: Duitse titelstrijd ongekend spannend in laatste speelronde, wie wordt kampioen?

Wordt dit eindelijk het jaar dat een andere club dan Bayern München de Duitse titel pakt? Na tien Beierse landskampioenschappen op een rij kan het zomaar eens Borussia Dortmund worden. Winst in de laatste wedstrijd bezegelt de titel voor Dortmund. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Borussia Dortmund – Mainz 05 en 1. FC Köln Bayern München.

Borussia Dortmund Mainz 05

Tweede worden is men wel gewend in Dortmund. In 2011 en 2012 lukte het onder leiding van Jürgen Klopp om kampioen te worden, maar in de tien seizoenen erna moest de club zesmaal genoegen nemen met de tweede plek. Nu moet het weer gaan gebeuren. Coach Edin Terzić heeft met zijn team een voorsprong van twee punten op Bayern München voor elkaar gekregen, waarmee een zege dus absoluut genoeg is voor het eerste landskampioenschap in een decennium.

Van de beschikbare laatste 21 punten werden er 17 behaald. De laatste drie competitiewedstrijden werden met ruime cijfers gewonnen, van VfL Wolfsburg (6-0), Borussia Mönchengladbach (5-2) en FC Augsburg (0-3). Thomas Meunier, Jamie Bynoe-Gittens en Soumaila Coulibaly zijn niet beschikbaar. Jude Bellingham lijkt weer fit te zijn na een kleine knieblessure, waardoor hij weer kan starten. Voorin zal Sébastien Haller naar alle waarschijnlijkheid geflankeerd worden door Donyell Malen en Karim Adeyemi.

Dit seizoen van Mainz 05 kan prima worden geclassificeerd als een nachtkaars. Door tien wedstrijden ongeslagen te blijven tussen februari en april leek het team van coach Bo Svensson een goede kans te maken op Europees voetbal. Maar die hoop is inmiddels flink vervlogen. De achterstand op de plekken voor Europees voetbal is vijf punten, wat niet meer in te halen is in de laatste speelronde.

In de laatste drie competitiewedstrijden ging het flink mis. Van Schalke 04 (2-3), Eintracht Frankfurt (3-0) en VfB Stuttgart (1-4) werd achtereenvolgens verloren. De defensie van Mainz maakt zodoende geen goede beurt in deze reeks. Jonathan Burkardt, Alexander Hack, Silvan Widmer en Maxim Leitsch zijn geblesseerd, terwijl Ludovic Ajorque er door een schorsing niet bij kan zijn. Andreas Hanche-Olsen keert terug van zijn schorsing en de kans is groot dat hij weer gaat starten.

Wedtip Borussia Dortmund – Mainz 05

Het moge wel duidelijk zijn dat Mainz de ideale tegenstander lijkt voor een ploeg die kampioen wil worden. De thuisploeg is in goede vorm en de bezoekers absoluut niet. De kans op een ruime thuiszege is dan ook erg groot. Daarom de tip: wedden op ‘Borussia Dortmund wint met handicap -2’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.93 bij Holland Casino.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

1. FC Köln – Bayern München

Het is een prima seizoen voor 1. FC Köln. Eentje waar Europees voetbal ver uit beeld is, maar waar ook niet voor degradatie gevreesd hoeft te worden. Met tien zeges, twaalf gelijke spelen en elf nederlagen staat Köln dan ook in het midden van de Bundesliga, op de tiende plek. Wanneer gewonnen wordt van Bayern en concurrent Mainz verliest, kan zelfs nog het linkerrijtje behaald worden. Van de laatste vijftien punten werden er tien binnengehaald.

Het linkerrijtje halen zou een mooi slot aan het seizoen zijn, maar dat lijkt een utopie. De laatste acht thuiswedstrijden tegen Bayern München gingen namelijk allemaal verloren. Aanvaller Steffen Tigges moet gemist worden, net als Florian Dietz en Mark Uth. Jonas Hector speelt zijn laatste wedstrijd en gaat daarna met pensioen. Florian Kainz kan in de rug van Davie Selke spelen, die Tigges moet vervangen.

Het is de vraag of de vervanging van Julian Nagelsmann door Thomas Tuchel echt iets heeft uitgehaald. Het leverde een uitschakeling in zowel de Champions League en de DFB-Pokal op, terwijl ook de koppositie in de Bundesliga is weggegeven. Zodoende moet Bayern hopen op een misstap van Borussia Dortmund. Dat is niet een situatie waarin de kampioen van de afgelopen tien seizoenen zich graag wil bevinden.

De 1-3-nederlaag tegen RB Leipzig bezegelde het lot van Bayern tot de tweede plek. Tuchel won maar vijf van de elf officiële wedstrijden sinds hij trainer werd. Nu moet hij het naast de langer afwezige Manuel Neuer, Alphonso Davies en Lucas Hernández ook wellicht stellen zonder Eric-Maxim Choupo-Moting, die knieklachten heeft. Serge Gnabry kan daardoor weer in de spits beginnen, met Kingsley Coman, Thomas Müller, Jamal Musiala en Leroy Sané als ondersteuning.

Wedtip 1. FC Köln – Bayern München

Ook hier is het wel duidelijk wie de grote favoriet is. Bayern staat niet alleen acht plekken hoger dan Köln, maar de laatste acht uitwedstrijden op rij werden al gewonnen tegen deze tegenstander. Onze voorspelling is daarom ‘Bayern München wint met handicap -1’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.83 bij Unibet.

Bayern München wint met handicap -1

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie