Barcelona gaat hard onderuit tegen degradatiekandidaat Real Valladolid

Real Valladolid heeft dinsdagavond een verrassende overwinning geboekt op Barcelona. De landskampioen ging op bezoek bij de nummer 18 van de Spaanse competitie pijnlijk met 3-1 onderuit.

Grote voorsprong Real Valladolid

Na de 1-2 nederlaag van afgelopen week tegen Real Sociedad hoopte Xavi dat zijn ploeg dinsdag wat terug zou doen, maar binnen anderhalve minuut ging het al mis. Andreas Christensen kopte de bal namelijk zomaar in zijn eigen doel, waardoor Barcelona al vroeg in de wedstrijd op een achterstand stond.

Barcelona had nog voldoende tijd om de zaken recht te zetten. Na een overtreding van Éric Garciá kreeg Real Valladolid via een penalty echter een ultieme kans om de tweede treffer op het scorebord te zetten. Cyle Larin maakte dankbaar gebruik van de mogelijkheid: 2-0. Nog voor rust poogde Barcelona om de aansluitingstreffer te maken, maar keeper Jordi Masip stond meermaals in de weg.

In de tweede helft moest het team van Xavi dan ook komen, maar het had het allerminst eenvoudig. Waar de Spaanse topclub hard werkte om terug in de wedstrijd te komen, was het opnieuw aan de andere kant van het veld raak. Een kwartier voor tijd was Gonzalo Plata de maker van de 3-0 en leek de zege voor de gastheer vrijwel binnen te zijn.

Doelpunt van Lewandowski

Zeven minuten voor tijd was de spanning voor even terug toen Robert Lewandowski de 3-1 op zijn naam zette en Barcelona enigszins terug in de wedstrijd bracht. De assist was van Frenkie de Jong, die het gehele duel op het veld stond. Verder kwam Barcelona echter niet meer, waardoor Real Sociedad 3 belangrijke punten binnenhaalde in de degradatiestrijd.

Scoreverloop: 1-0 (2′) Andreas Christensen (e.d.), 2-0 (22′) Cyle Larin, 3-0 (73′) Gonzalo Plata, 3-1 (84′) Robert Lewandowski