‘PSV aast op ‘een nieuwe Mats Wieffer”

Foto: ‘PSV aast op ‘een nieuwe Mats Wieffer”

Bij PSV gaat er komende zomer een hele hoop gebeuren op de transfermarkt. Ibrahim Sangaré is degene die het gros van de nieuwe centen binnen moet gaan brengen: hij zou voor ongeveer dertig miljoen euro op te halen zijn na dit seizoen.

PSV kijkt naar vaderlandse talenten voor het middenveld

“Erick Gutiérrez kan de opengevallen plek in de basis moeiteloos innemen, maar na vijf jaar pendelen tussen het veld en de bank is de Mexicaan er klaar mee. Guti wil weg”, schrijft clubwatcher Marco Timmer van Voetbal International. “De nieuwe technische leiding houdt echter van consistentie en continuïteit en ziet in Guti één van de sterkhouders. PSV zal de middenvelder dus niet zomaar laten gaan.”

Stijn Spierings van Toulouse is in beeld als een mogelijke vervanger van Sangaré. Dat noemt Timmer ‘logisch’. “Niet alleen behoort de 27-jarige controleur van Toulouse tot de beste balafpakkers van Europa (zie kader onderaan), hij is bovendien transfervrij en Nederlander.”

‘Nieuwe Mats Wieffer’

Dat laatste is zeker niet onbelangrijk voor technisch directeur Earnest Stewart. “PSV lijkt toe te willen naar een grotere kern van landgenoten in de selectie. Er is intern bij PSV het geloof dat er nog altijd veel Nederlands talent is. Dus wordt er eerst in de eigen achtertuin gekeken. De Mats Wieffer van volgend seizoen – de Feyenoorder kwam vanuit de Keuken Kampioen Divisie en is na de winterstop een regelrechte revelatie in Rotterdam – moet naar PSV, zo is de overtuiging.” Ook Branco van den Boomen is nog altijd in beeld als potentiële versterking voor de as, al is hij meer een ‘type Joey Veerman’ dan een balafpakker.

Spierings is goed genoeg om Sangaré op te volgen

  • Eens
  • Oneens
2228+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie