Te Kloese bevestigt interesse in Feyenoord-sterspeler

Foto: Te Kloese bevestigt interesse in Feyenoord-sterspeler

Het is nog hoogstens onzeker of aanstaand landskampioen Feyenoord ook volgend seizoen kan beschikken over spits Santiago Giménez. De Mexicaan is immers bijzonder gewild bij buitenlandse grootmachten, zo bevestigt directeur Dennis Te Kloese vrijdag in de Mexicaanse media.

Het krioelt van de scouts in De Kuip voor Santiago Giménez

De Kuip wordt om de twee weken aardig gevuld met buitenlandse scouts, weet Te Kloese. “Ze sturen me elke week de lijst met clubs die ons bezoeken op het gebied van scouting. De waarheid is dat het erg lange lijsten zijn. Je ziet vaak dezelfde clubs die onze spelers op de voet volgen. Maar dat wil niet zeggen dat er een transfer komt of dat er een aanbod wordt gedaan. Het is heel gewoon in Europa dat clubs soms jarenlang spelers volgen, zodat ze zich niet vergissen en op het juiste moment kunnen toeslaan”, vertelt de beleidsbepaler.

Te Kloese zelf is er van overtuigd dat nog een jaartje Feyenoord goed zou zijn voor Giménez. “Het is mijn bescheiden mening dat hij in dit ritme moet doorgaan en nog sterker moet worden. Hij kan er zijn voordeel mee doen dat dit team het volgend seizoen, hopelijk, goed doet op het hoogste Europese niveau. Die ervaringen neem je mee, zo kan hij stapje voor stapje zetten. Wij zullen hem pushen en de beste voorwaarden creëren om uit te blinken. Dat is goed voor hem en voor ons.”

Mexicaanse spits erg ambitieus

De aanvalsleider barst echter van de ambitie, weet Te Kloese: “Dat is goed, we hebben spelers nodig die de ambitie hebben om uit te vliegen richting de grootste clubs. Maar een dokter of advocaat ben je ook niet van de ene op de andere dag. Je moet je voorbereiden en veel leren.”

Belangrijk is dat Feyenoord goed contact heeft met de omgeving van de speler. “De relatie en communicatie met hem en zijn familie gaat erg goed. We hebben afgesproken dat we open en transparant naar elkaar zullen zijn en dat we in acht nemen wat het beste is voor de speler en de club.” Na 42 wedstrijden voor Feyenoord staat Giménez al op 22 goals en drie assists.

Speelt Giménez volgend seizoen nog bij Feyenoord?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
418+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie