‘Timber overweegt Ajax-vertrek’

Foto: ‘Timber overweegt Ajax-vertrek’

Jurriën Timber durft nog niet te stellen dat hij ook komend seizoen bij Ajax speelt. De verdediger zegt nog goed op zijn plek te zijn bij Ajax, maar zegt komende zomer wel zijn opties te willen overwegen. Een langer verblijf hoort echter ook nog tot de mogelijkheden.

Afgelopen zomer was er al de nodige interesse voor Timber, maar tot een transfer kwam het niet. Komende zomer kan zich opnieuw dat scenario ontvouwen en Timber stelt in gesprek met Ajax Life een vertrek niet uit te sluiten. “Je weet nooit wat er op je pad komt. Afgelopen zomer was er interesse, maar heb ik de keuze gemaakt bij Ajax te blijven. Komende zomer zal ik weer kijken wat de opties zijn en een keuze maken. Ik zit bij Ajax goed, dat is voor nu het belangrijkste.”

Werkwijze Heitinga

Een langer verblijf van Timber kan ook te maken hebben met een langere aanstelling van Ajax-trainer John Heitinga. De verdediger zegt de werkwijze van de oefenmeester prettig te vinden, maar wil geen vergelijking maken met de eerder ontslagen Alfred Schreuder. “We zijn nu met een nieuw hoofdstuk bezig, met Heitinga. Dat gaat goed. Er is plezier in de groep, er zit energie in de wedstrijden. Heitinga zit er kort op.”

Timber maakte Heitinga al eerder mee in de Ajax-jeugd en ziet dat de oefenmeester niet veel veranderd is. “Ik had niet anders verwacht. Hij eiste toen veel van mij, dat bracht me naar een hoger niveau. Nu doet hij dat weer. Dat is alleen maar goed.” De verdediger is bij Ajax reserve-aanvoerder achter Dusan Tadic, maar ondanks zijn jonge leeftijd van 21 vindt Timber dat geen enkel probleem. “Ondanks dat ik zelf nog vrij jong ben, heb ik al de nodige ervaring. Leeftijd zegt niet altijd iets, Matthijs de Ligt was achttien toen hij de eerste aanvoerder werd. Hij was op zo’n jonge leeftijd al zo sterk en goed. Maar ik heb ook veel geleerd van de slimmigheidjes van Joël Veltman en Daley Blind.”

Eindigt SC Heerenveen tegen Ajax in 0-1?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Timber komende zomer een transfer maken?

  • Ja, hij is toe aan een stap hogerop
  • Nee, moet nog een jaar bij Ajax blijven
1799+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie