Voorspelling: RB Leipzig favoriet in directe strijd met Eintracht Frankfurt

Foto: Voorspelling: RB Leipzig favoriet in directe strijd met Eintracht Frankfurt

De laatste tijd laat de Bundesliga weer zien waarom het wordt gezien als een van de spannendste competities van Europa. De strijd bovenin is onverminderd spannend en de nummers vijf en zes ontmoeten elkaar nu. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd RB Leipzig – Eintracht Frankfurt.

RB Leipzig: teaminfo en vorm

Beide teams waren afgelopen week actief in de achtste finales van de Champions League. Vooral RB Leipzig zal daaraan een goed gevoel hebben overgehouden. Een wedstrijd tegen Manchester City is normaliter een zware kluif, maar ondanks een vroege tegentreffer lukte het de rug te rechten. Via een rake kopbal van Josko Gvardiol lukte het Leipzig om gelijk te maken en uiteindelijk ook de 1-1 over de streep te trekken.

Ook dit jaar wil Leipzig weer voor de titel gaan. Maar trainer Marco Rose, die eind vorig jaar werd aangesteld, weet dat het zwaar wordt. De drie koplopers staan vier punten voor, dus de wisselvalligheid moet uit het spel. Zo eindigden de laatste drie Bundesliga-wedstrijden in een gelijkspel (0-0 bij 1. FC Köln), een nederlaag (1-2 tegen Union Berlin) en een zege (0-3 bij VfL Wolfsburg).

Christopher Nkunku is een van de meest scorende spelers van de Bundesliga en keerde weer terug na een knieblessure. De kans is groot dat hij nog niet fit genoeg is om vanaf de aftrap te beginnen. Peter Gulácsi, Abdou Diallo en Dani Olmo zijn er sowieso niet bij. David Raum hoopt zijn plekje als linksback weer terug te krijgen.

Niet beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eintracht Frankfurt: teaminfo en vorm

De blijdschap was iets minder groot bij Eintracht Frankfurt, dat in eigen huis Napoli met 0-2 zag winnen. De Italianen zijn de absolute koplopers in hun eigen competitie, maar de Duitse fans hadden gehoopt dat er nog een stuntje in zat. Maar dat bleek anders. De hele wedstrijd was de bezoekende ploeg beter en uiteindelijk was dat verschil ook af te zien aan de uitwedstrijd.

Toch schaken coach Oliver Glasner en zijn mannen nog op drie borden. Want in de Bundesliga staat de club maar vijf punten achter de koppositie en Frankfurt zit ook nog in de DFB Pokal. Het gaat in uitwedstrijden nog niet zo lekker voor de nummer zes. Achtereenvolgens werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen 1. FSV Mainz 05, SC Freiburg en Bayern München, waarna met ruime cijfers verloren werd van 1. FC Köln: 3-0.

De enige speler van wie het nu al duidelijk is dat hij niet in actie kan komen is Eric Dina Ebimbe, die moet toekijken met een enkelblessure. Het is voor Frankfurt vooral afwachten of Randal Kolo Muani tijdig hersteld is om te spelen. Rafael Borre staat klaar om hem te vervangen, maar het gemis van Kolo Muani zou enorm zijn voor Frankfurt.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Als we kijken naar het recente onderlinge verleden van deze teams, dan zien we dat ze de bezoekers een voordeel hebben, met twee overwinningen en vier gelijke spelen in de laatste zes ontmoetingen. Het doelsaldo is met 4-10 dan ook ruim in het voordeel van Eintracht. In september waren de verhoudingen ook duidelijk. Door goals van Daichi Kamada, Sebastian Rode, Tuta en Rafael Borre werd het liefst 4-0.

Wedtip RB Leipzig – Eintracht Frankfurt

Je kunt Eintracht Frankfurt omschrijven als een absolute angstgegner van RB Leipzig. Maar ondanks de slechte vorm tegen deze tegenstander duidt alles erop dat het een spannende wedstrijd gaat worden, waarin het thuisvoordeel wel eens de doorslag zou kunnen geven. Tip: wedden op ‘RB Leipzig wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.71 bij Circus.

RB Leipzig wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

0 Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie