Voorspelling: kan Barcelona de ongeslagen status van 2023 verlengen?

Foto: Voorspelling: kan Barcelona de ongeslagen status van 2023 verlengen?

Villarreal krijgt bezoek van koploper Barcelona in de 21e speelronde van La Liga. De Catalanen zijn dit jaar nog altijd ongeslagen en ze zullen deze status willen verlengen. Villarreal is daarentegen verwikkeld in de strijd rondom de tickets voor de Europa League van volgend seizoen. Wie wint deze Spaanse topper? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Villarreal – Barcelona.

Villarreal: teaminfo en vorm

Unai Emery vertrok een aantal maanden geleden bij Villarreal. Onder zijn leiding werden er Europese successen behaald, maar dit seizoen behaalde de club wisselvallige resultaten onder hem. Sinds oktober staat Quique Setién voor de ploeg en heeft Villarreal de weg naar boven gevonden. Voor de komst van Setién stond de club negende in de competitie terwijl The Yellow Submarine nu vijfde staat.

De laatste weken steeg de club dus op de Spaanse ranglijsten, maar de laatste twee wedstrijden tegen Rayo Vallecano (0-1) en Elche (3-1) werden verloren. Van de laatste zeven wedstrijden wist de club er vier te winnen. Over een langere periode zijn de resultaten dus redelijk voor de ploeg, maar de recente vorm is niet fantastisch.

Gerard Moreno was de afgelopen seizoenen een van de belangrijkste aanvallers van Villarreal. Zo maakte Moreno 23 doelpunten in het seizoen 2020/21, maar sinds vorig seizoen heeft de Spanjaard veel last van blessures waardoor hij vaak niet fit aan de wedstrijd kan verschijnen. In twintig competitiewedstrijden wist Villarreal pas 22 keer te scoren. Er zit weinig scorend vermogen in de ploeg.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Barcelona: teaminfo en vorm

Tot dusverre speelde Barcelona in 2023 al tien wedstrijden in verschillende competities. Alleen tegen Atlético Madrid werd gelijkgespeeld, verder werd er telkens gewonnen. In de competitie zijn de Catalanen daardoor uitgelopen op Real Madrid en bedraagt de voorsprong nu acht punten. Het seizoen is nog lang en het kampioenschap is nog ver weg, maar de club staat er goed voor.

Er zijn meerdere factoren waarom Barcelona dit seizoen weer goed presteert, maar twee factoren daarvan zijn Robert Lewandowski en Marc-André Ter Stegen. De Poolse superspits kwam over van Bayern München en staat al op veertien doelpunten in de competitie. Lewandowski heeft Barcelona al meermaals over het dode punt geholpen in een wedstrijd waarna er uiteindelijk werd gewonnen.

Daarnaast is de verdediging van Barcelona dit seizoen een ijzersterk. De club kreeg pas zeven doelpunten tegen. Ter Stegen steekt in een geweldige vorm dit seizoen en heeft de club daarmee vaak in de wedstrijd kunnen houden. In samenstelling met Lewandowski is dit een dodelijk duo.

Robert Lewandowski scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Eerder dit seizoen wist Barcelona met 3-0 te winnen van Villarreal. Lewandowski was de man van de wedstrijd met twee doelpunten. Van de zeven laatste onderlinge wedstrijden wist Barcelona er zes te winnen. Villarreal is geen echte angstgegner van de Catalaanse ploeg.

Wedtip Villarreal – Barcelona

Volgens de bookmakers is Barcelona de favoriet in deze Spaanse topwedstrijd. Kijkend naar de vorm is dit geen gekke constatering. Barcelona steekt in een uitstekende vorm in 2023 terwijl Villarreal de laatste twee wedstrijden niet wist te winnen. Daarom de tip: wedden op ‘Barcelona wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.95 bij Holland Casino.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:55
6+
Genee toont pijnlijk appje over Driessen tijdens Vandaag Inside-uitzending
14:40
70+
‘Megaklap voor Mats Wieffer’
14:25
32+
Hélène Hendriks doet boekje open over ‘verdwenen’ Vandaag Inside-gast
14:10
48+
‘Droomtransfer Hartman in wachtkamer’
14:00
22+
De Ajacieden die (wél) hun gezichten verloren
13:48
49+
‘Zelfs bijna ergernis’ om Van Persie-suggestie
13:34
84+
Terugkeer Eriksen? ‘Hij heeft nog steeds een fijn gevoel bij Ajax’
13:19
60+
Driessen walgt: ‘Een verschrikkelijke man, aandachtsjunk’
13:02
28+
KNVB-bondsvoorzitter: “Van achterkamertjes is geen sprake”
12:47
221+
Eredivisie-succestrainer wijst Ajax en Feyenoord af
12:34
64+
“Jerdy Schouten is de anti-posterboy”
12:16
102+
Gaat Wesley Sneijder aan de slag bij Ajax?
12:00
27+
Spotify-playlists PSV: 7K Op Je Feestje en de palingsound
11:49
169+
Dirk Kuijt na promotie al weer weg bij Beerschot?
11:35
183+
Beuker doet boekje open over wie nieuwe Ajax-trainer moet worden
11:20
318+
‘PSV spot opvolger Lozano in Eredivisie’
11:03
243+
Driessen en Derksen zijn het eens: ‘Hij heeft Ajax kapotgemaakt’
10:48
467+
‘Opvolger Johan Derksen zat al in De Oranjezondag’
10:32
109+
Derksen onthult wie hij als opvolger Slot zou aanstellen
10:16
672+
NEC-trainer maakt pijnlijke opmerking over Kaplan, Hato en Sutalo
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie