Utrecht noteert eerste Eredivisie-driepunter onder Silberbauer

FC Utrecht heeft de eerste competitieoverwinning onder trainer Mikael Silberbauer geboekt. De Domstedelingen kwamen al vroeg op voorsprong tegen Excelsior, dat bleek het enige doelpunt van de wedstrijd.

Utrecht had in het kalenderjaar 2023 nog geen Eredivisie-zege geboekt, het thuisduel met Excelsior leek daar een mooi moment voor. Bas Dost hield een kwetsuur over aan het treffen met FC Twente en was vanavond niet inzet. Anastasios Douvikas was zijn logische vervanger. Goed nieuws voor de Domstedelingen was er wel met de terugkeer van Jens Toornstra en Sander van de Streek. Excelsior had zich in het weekend wat lucht verschaft met de overwinning op FC Volendam. Al snel wist Douvikas zijn waarde te bewijzen. Na goed werk van Can Bozdogan kon de Griekse spits diagonaal inschieten.

Excelsior zag Julian Baas geblesseerd afhaken, waarna Peer Koopmeiners zijn entree maakte. Er waren wat kansen over en weer. Utrecht leek vlak voor rust op 2-0 te komen door wederom Douvikas. Door hands ging er echter een streep door de treffer. De gastheren wilde na rust de klus klaren, maar kansen van Taylor Booth en Van de Streek leverde niets op. Twintig minuten voor tijd schreeuwde het thuispubliek om een strafschop, maar scheidsrechter Laurens Gerrets wilde er niet aan.

Het blijft bij één goal

Excelsior kon geen vuist meer maken en realiseerde dat een resultaat er niet meer inzat. Keeper Stan van Gassel voorkwam dat de score hoger uitpakte. Zo heeft Utrecht zijn eerste Eredivisie-zege onder Michael Silbauer te pakken. De ploeg profiteert van puntenverlies van Sparta Rotterdam en sc Heerenveen, en staat nog drie punten van de zesde plaats.

Scoreverloop: 1-0 (6′) A.Douvikas

Zie je Utrecht nog in de top-6 eindigen?