De opstellingen bij AZ en Fortuna Sittard

Foto: De opstellingen bij AZ en Fortuna Sittard

De laatste Eredivisie-wedstrijd van deze speelronde wordt gespeeld in het AFAS Stadion en gaat tussen AZ en Fortuna Sittard. De Alkmaarders doen leuk mee bovenin, maar moeten op zondagmiddag natuurlijk wel winnen om hun ambities kracht bij te zetten.

Oefenmeester Pascal Jansen van de thuisploeg zei op zijn persconferentie van vrijdag over de aankomende tegenstander: “Het is wat rumoerig geweest bij Fortuna. Aan het begin van het jaar is de coach ontslagen en een nieuwe coach gekomen. Sindsdien boeken ze betere resultaten. Het doel is natuurlijk handhaving en hoe ze dat proberen voor elkaar te krijgen moet je respecteren.”

Een weekje geleden speelde Fortuna knap gelijk tegen PSV en daarvoor pakten de Limburgers een punt tegen Feyenoord: “Complimenten voor deze resultaten. De wedstrijd tegen PSV, daar heb ik met verwondering naar gekeken. PSV was uiteraard veel beter, stond in de slotfase met de volle buit in handen maar dan wordt het op bizarre wijze toch nog 2-2. Als je het vizier niet op scherp hebt staan loop je altijd risico dat je schade oploopt.”

Over zijn eigen team zei Jansen vervolgens: “Het elftal staat er goed voor, zowel fysiek als mentaal. Die twee overwinningen werken daar natuurlijk ook aan mee. Dat neemt niet weg dat we tegen Vitesse matig hebben gepresteerd. Het is nu zaak dat we ons komend weekend weer gaan verbeteren en beter voor de dag komen dan tegen Heerenveen.”

Velázquez op wipstoel?

Namens Fortuna kwam technisch manager Sjoerd Ars aan het woord in een interview met Voetbal International. Hij reageerde op de stelling dat de spelers de coachingstijl van trainer Julio Velázquez snel moe zouden kunnen worden… “Terecht punt. Niet voor niets zijn er trainers voor korte en lange termijn. Je hebt er die heel erg van het schreeuwen zijn, dat kan ook tegen je werken, als spelers denken: komt-ie weer aan. Je moet dat goed doseren. Dat is aan Julio. Maar tot nu toe heeft hij zijn ideeën goed op de spelers overgebracht. Dat heeft geleid tot goede resultaten, nog niet tot fantastisch voetbal. We bekijken hoe alles zich de komende periode ontwikkelt en of dit iets is wat we voor langere termijn kunnen continueren.”

Wat verwacht jij?

  • AZ wint
  • Dit wordt een gelijkspel
  • Fortuna wint
25+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie