‘Blind legt Ajax-probleem bloot’

Foto: ‘Blind legt Ajax-probleem bloot’

Ajax wist tegen FC Twente voor de vijfde keer op rij geen Eredivisie-duel te winnen. De druk neemt daardoor alleen maar verder toe op Ajax-trainer Alfred Schreuder. In Studio Voetbal wijst oud-FC Utrecht-trainer Henk Fraser een mogelijke oorzaak aan voor het verval van de Amsterdammers, terwijl Pierre van Hooijdonk de positie van Owen Wijndal aanstipt.

Aan tafel bij het praatprogramma wijst Fraser op het vertrek van Daley Blind naar Bayern München. “Ik heb natuurlijk bij het Nederlands elftal met hem gewerkt. Ik vond het best wel indrukwekkend, hoe goed hij aan de bal is. Dat is wel een speler die zij, zeker in balbezit, missen.”

Problematische Wijndal

Daarnaast heeft Fraser ook zo zijn bedenkingen bij het opstellen van Calvin Bassey als linksback. “Ik persoonlijk zie hem (Bassey, red.) meer in het centrum, maar ik weet niet wat de reden is waarom Wijndal nog niet speelt. Dat zou voor mij logischer zijn als je kijkt naar het type.”

Volgens Van Hooijdonk is het probleem dat Schreuder ‘niks’ in Wijndal ziet. “Anders was hij toch allang aan de slag gegaan met hem?” Volgens de voetbalanalist heeft de oefenmeester geen hoge pet op van de vleugelverdediger. “Dat Schreuder geen fan is van Wijndal is duidelijk na deze eerste anderhalve week. De eerlijkheid gebiedt ook te zeggen dat het tegen FC Den Bosch ook heel karig was wat Wijndal liet zien. Daar was hij echt heel vaak aan de bal, dus dan hoeft hij nog minder te verdedigen. Dat zou je kernkwaliteit moeten zijn als je bij Ajax linksback speelt, maar dat was het niet.”

Eindigt Feyenoord tegen Ajax in 2-2?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dat het laten gaan van Blind een dure fout is geweest van Ajax?

  • Ja, dat blijkt nu wel
  • Nee, was geen meerwaarde meer
5957+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie