Preview: Weet Haaland ook tegen Everton te scoren?

Foto: Preview: Weet Haaland ook tegen Everton te scoren?

Regerend kampioen Manchester City krijgt op oudejaarsdag bezoek van het Everton van Frank Lampard. Voor beide ploegen is dit een belangrijke wedstrijd. City mag eigenlijk niet verliezen met het oog op de titelstrijd en voor Everton is elk punt belangrijk in verband met de degradatiestrijd. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Manchester City – Everton.

Manchester City: teaminfo en vorm

De ploeg van Pep Guardiola is goed uit de startblokken geschoten in de afgelopen tijd. The Citizens namen het sinds het WK op tegen Liverpool en Leeds. In de achtste finale van de Engelse League Cup werd Liverpool met 3-2 verslagen in een spectaculaire wedstrijd. Daarna werd afgelopen week in de Premier League met 1-3 van Leeds gewonnen. Nu staat er een wedstrijd tegen Everton op het programma.

Erling Haaland kon niet meedoen aan het Wereldkampioenschap omdat Noorwegen zich niet had geplaatst voor het toernooi. Terwijl andere topspelers schitterden in Qatar bleef de Noorse superspits rustig doortrainen. In de laatste twee wedstrijden tegen Liverpool en Leeds wist hij alweer drie keer te scoren. Daardoor staat hij in de competitie al op twintig treffers.

Haaland blijft scoren, maar er is ook iemand die de bal telkens bij de Noor moet brengen. Deze rol is op het lijf van Kevin De Bruyne geschreven. De Belg gaf dit seizoen al tien assists in de Premier League.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Everton: teaminfo en vorm

Everton ontsnapte vorig seizoen onder leiding van Frank Lampard aan degradatie naar de Championship en ook dit seizoen lijkt de ploeg te moeten vechten tegen deze degradatie. Momenteel staat de ploeg zeventiende in de competitie en is daarmee net veilig. Het gevaar zit in een klein hoekje in de onderste regionen van de Premier League. Hekkensluiter Southampton heeft slechts twee punten minder dan het veilige Everton. Bij een mindere reeks van de club komt Everton echt in de problemen.

Afgelopen week nam Everton het op tegen degradatieconcurrent Wolverhampton Wanderers. Everton kwam nog wel op voorsprong door een doelpunt van Yerry Mina in de zevende minuut. Daniel Podence maakte daarna gelijk voor de Wolves en in de laatste secondes van de wedstrijd wist Rayan Aït-Nouri het winnende doelpunt te maken voor de bezoekers, waardoor Everton nog verloor.

The Toffees missen spelers die kunnen scoren. Anthony Gordon is met drie doelpunten de topscorer van de ploeg. Dominic Calvert-Lewin zou voor de doelpunten moeten zorgen, maar het lukt de spits maar niet om te scoren voor Everton. Hij staat nog altijd maar op één treffer voor de club in de Premier League dit seizoen.

Meer dan 3.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip Manchester City – Everton

Everton is ongelofelijk uit vorm terwijl City juist in vorm lijkt te komen. Er wordt daardoor een doelpuntrijke wedstrijd verwacht van de kant van Manchester City. Daarom de tip: wedden op ‘Manchester City wint met handicap -2′. Deze weddenschap heeft een odd van 1.95 bij bet365.

Manchester City wint met handicap -2

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie