Willem II laat Feyenoord voor dankzij remise tegen PEC

De Eredivisie-wedstrijd tussen Willem II en PEC Zwolle is zondagmiddag zonder doelpunten geëindigd. De Tilburgers slaagden er niet in om de Zwolse muur te doorbreken: 0-0.

Willem II, dat midweeks nog 120 minuten speelde in Heerenveen, begon nog goed aan de wedstrijd. Binnen twintig minuten kreeg de ploeg van Adrie Koster een aantal kansen om de leiding te nemen. Mats Köhlert wist echter geen teamgenoot te bereiken met zijn lage voorzet en doelman Michael Zetterer redde ternauwernood op een inzet van diezelfde landgenoot.

Mike Trésor Ndayishimiye kreeg dé kans om Willem II op 1-0 te zetten, maar de smaakmaker schoot wild over. Daarentegen kreeg ook PEC Zwolle mogelijkheden om de leiding te nemen. Zo viel een voorzet van Mike van Duinen nét goed voor de Tilburgers, schoot Pelle Clement ook te hoog vanuit de omschakeling en redde doelman Timon Wellenreuther op een inzet van Lennart Thy.

De bezoekers kregen na rust de beste mogelijkheden om er met de winst vandoor te gaan. Wellenreuther redde meermaals en ook Sebastian Holmén had een belangrijke ingreep in huis. De 0-1 kwam er echter niet, mede doordat de bezoekers met tien man eindigden: Thomas Lam haalde een doorgebroken tegenstander onderuit.