Hoever reageert op PSV-transfer

Foto: Hoever reageert op PSV-transfer

Ki-Jana Hoever mag zich het aankomende seizoen speler van PSV noemen. De jeugdige Nederlander krijgt van de Eindhovenaren de kans om zich te bewijzen in het eerste elftal van Ruud van Nistelrooy. Hoever zette woensdag zijn handtekening onder het contract en reageerde op de clubwebsite op zijn tijdelijke transfer. 

Hoever begon zijn voetballoopbaan in het shirt van Ajax. Via de jeugdopleiding van de Amsterdammers kwam hij uiteindelijk bij Liverpool terecht, waar hij ook minuten maakte in het eerste elftal. Tot een echte doorbraak in het team van Jürgen Klopp kwam het niet, waardoor Wolverhampton Wanderers in 2020 de kans kreeg om Hoever voor een kleine tien miljoen euro over te nemen. 

PSV

Afgelopen voetbaljaar kwam de 20-jarige rechtervleugelverdediger tot twaalf wedstrijden in het eerste elftal. Nog een seizoen op de bank zag de rechtsachter niet zitten. “Ik ben hartstikke blij dat ik hier ben. Toen PSV zich meldde was ik al enthousiast en na een gesprek met de trainer (Ruud van Nistelrooy, red.) was het voor mij duidelijk dat ik hier wil gaan spelen.”

Hoever kwam in de afgelopen jaren tot 25 wedstrijden in de Premier League. Niet alleen de ervaring op het hoogsteniveau, ook trainen met de toppers van Liverpool heeft de ontwikkeling van Hoever veel goeds gedaan. “In de Premier League heb ik op hoog niveau gespeeld en getraind. PSV speelt in Nederland om de prijzen en speelt Europees voetbal. Naar die nieuwe ervaring kijk ik enorm uit. Ik heb ontzettend veel zin om hier te beginnen.”

Aan ambities geen gebrek bij Hoever, die de concurrentie aan zal moeten gaan met Philippe Mwene en Jorden Teze. De rechtsback weet wat hij de trainer kan bieden. “Ik ben een rechtsback met snelheid en overzicht. Het voetbal dat de trainer wil spelen, past daarbij.”

TIP: Pak 3.25x je inzet als PSV de Eredivisie wint!

Krijgt Hoever een basisplaats?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
141+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie