Dessers laat zich uit over mogelijke transfer: “Er is interesse”

Foto: Dessers laat zich uit over mogelijke transfer: “Er is interesse”

Bij KRC Genk toonden ze zich twee weken geleden zeer tevreden toen Feyenoord besloot om de aankoopoptie op Cyriel Dessers niet te lichten, waardoor de spits na een uitstekend seizoen in Rotterdam in principe terugkeert naar de Limburgers. Daar wacht hem een nieuwe kans om zich te bewijzen en in Genk rekenen ze op de topschutter van de Conference League, zeker als Paul Onuachu zou vertrekken. 

Alleen is het nog maar de vraag of Dessers zelf wel staat te springen voor een terugkeer naar de Cegeka Arena. Momenteel vertoeft hij nog bij de Nigeriaanse nationale ploeg, waar hij in de oefenwedstrijden tegen Mexico en Ecuador als basisdebutant zijn kans kreeg. Maandagnamiddag staat er nog een kwalificatiematch voor de Africa Cup tegen São Tomé e Principe op het programma, daarna mag hij op vakantie. 

Daarna zal Dessers zich in principe melden in Genk. “Na mijn vakantie zal ik aan tafel zitten met de trainer. Dan zullen we horen wat de plannen zijn” vertelt hij aan ScoreNigeria. Al sluit hij niet uit dat het zelfs zover niet zal komen en hij dan al een transfer beet zal hebben. “Dat zou zeer snel zijn, maar dat kan. Er is interesse. Laat het ons daarbij houden.” 

Geen revanchegevoelens

Dessers heeft bovendien ook niet de nood om zich absoluut nog te bewijzen in Genk. “Toen ik vertrok, had ik dat wel. Maar nu heb ik bij een topclub bewezen wat ik kan”, merkt hij op. “Ik ben belangrijk geweest in de Eredivisie en vooral in Europa. Dat gevoel van ‘mijn werk is niet af’, dat is weg. Ik ben niet gebonden aan de Belgische competitie. Ik wou gewoon bewijzen dat ik een spits ben voor een topclub. Ik denk dat ik daarin geslaagd ben. Verder heb ik geen revanchegevoelens.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Goed om bij Genk te vertrekken?

  • Ja
  • Nee
170+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie