TRANSFERUURTJE: Ajax-stunt, Feyenoord-record, Vidal-keuring

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-stunt, Feyenoord-record, Vidal-keuring

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het zou op zich best een stuntje zijn als Ajax binnenkort de beschikking krijgt over Riqui Puig van FC Barcelona. En op de voorpagina van de krant El Mundo Deportivo kunnen we lezen dat de Catalanen van plan zijn om de spelmaker naar de Johan Cruijff ArenA te sturen. Het dagblad weet dat de Primera División-grootmacht nog geen officieel voorstel heeft ontvangen van directeur voetbalzaken Marc Overmars, maar de club en vooral zijn oefenmeester Ronald Koeman zouden er wel uit zijn: Puig moet een jaartje in Amsterdam gaan spelen om aan zijn kwaliteiten te schaven en een volwassen voetballer te worden. De voormalige bondscoach van het Nederlands elftal zou al tegen de middenvelder gezegd hebben dat Ajax hem (door de speelstijl van coach Erik ten Hag) op het lijf geschreven is. Of het ook daadwerkelijk tot een transfer komt, is echter nog maar de vraag.

De Telegraaf bevestigt op maandagochtend dat het Italiaanse Napoli in de markt is voor Feyenoord-sterkhouder Marcos Senesi. In De Kuip wil men de jonge verdediger liever niet kwijtraken en daarom zitten de Rotterdammers behoorlijk hoog in de boom. Het bovengenoemde medium schrijft op maandagochtend: “De Argentijn wordt begeerd door de Italiaanse topclub, maar de belangstelling loopt voorlopig vooral via makelaars. In het geval van Senesi moet er worden onderhandeld via zijn vader, die zijn zaken behartigt, en rechtstreeks met Feyenoords technisch directeur Frank Arnesen. Omdat Feyenoord geen zaken wil doen bij biedingen onder de 30 miljoen euro heeft Napoli inmiddels ook bij Arsenal geïnformeerd naar de Griekse verdediger Sokratis, die goedkoper maar ook ouder (32) is. De Italianen verwachten zelf 75 miljoen euro over te houden aan de verkoop van hun centrale verdediger Kalidou Koulibaly (aan PSG of Manchester City).”Orkun Kökcü is niet zo heel lekker aan het nieuwe Eredivisie-seizoen begonnen, maar dat de middenvelder veel potentieel heeft is wel duidelijk. Volgens Defensa Central zou Real Madrid al klaarstaan om een vette miljoenensom op tafel te leggen voor de jongeling. Een afvaardiging van De Koninklijke (de beide directeurs Manu Fernández en Juni Calafat) zou zelfs al in Londen gepraat hebben met het management van de Feyenoord-spelmaker. Het gaat overigens niet om een overstap in de huidige transferwindow, maar om een deal die pas in de zomer van 2021 doorgang moet vinden. Het bovengenoemde medium weet dat Real een bedrag van 30 miljoen euro moet betalen voor de handtekening van Kökcü, wat zou betekenen dat de middenvelder de duurste speler van de Rotterdammers aller tijden wordt. Nu is dat immers nog Dirk Kuyt, die in 2006 naar Liverpool transfereerde voor 18 miljoen euro.

Frank de Boer wordt zo goed als zeker de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal, maar de KNVB had ook een meer in het oog springende trainer kunnen krijgen. Klaarblijkelijk wilde de bond echter niet betalen voor Bayer Leverkusen-oefenmeester Peter Bosz. In het programma Rondo onthult Jack van Gelder: “Ik heb met Peter Bosz gesproken, want ook met zijn naam schermt de KNVB. Hij heeft letterlijk tegen mij gezegd: ik ben gevraagd of ik beschikbaar ben als coach van het Nederlands elftal. Het antwoord was ‘nee’, want ik zit bij Leverkusen. Maar als ze mij gevraagd hadden of ik bondscoach zou willen worden, dan had ik denk ik ‘ja’ gezegd. Met andere woorden: dan had de KNVB een afkoopsom moeten betalen. Ze hebben Bosz helemaal niet gevraagd. Het is niet terecht dat ze met Bosz schermen als een onmogelijke kandidaat. Dat vind ik opmerkelijk.”

Buitenland:

Van Arturo Vidal heeft oefenmeester Ronald Koeman van FC Barcelona geen last meer. De Chileense middenvelder is geland in Milaan en ondergaat snel een medische keuring, waarna hij een meerjarig contract ondertekent in het Giuseppe Meazza bij Internazionale. Voetbal International schrijft: “Arturo Vidal mag zich snel speler van Internazionale noemen. De Chileense middenvelder staat voor een vertrek bij Barcelona en heeft zich al gemeld in Italië voor de medische keuring. Zo komt Vidal weer onder trainer Antonio Conte te werken. De twee werkten eerder al samen bij Juventus, Vidal speelde in Turijn van 2011 tot en met 2015, Conte stond tussen 2012 en 2014 aan het roer bij de Italiaanse topclub.”

De situatie van FC Barcelona is inmiddels wel bekend: om aankopen te doen moeten de Catalanen eerst te verkopen. En wat Nélson Semedo betreft lijkt dat te gaan lukken, want de bekende journalist Fabrizio Romano meldt dat de toekomst van de back bij Wolverhampton Wanderers ligt. Voetbal International schrijft: “Gaat er dan toch beweging komen rond de transfertargets van Barcelona? Transferspecialist Fabrizio Romano meldt op Twitter dat Wolverhampton Wanderers dicht bij het aantrekken van Nélson Semedo is. De 26-jarige Portugese rechtsback zou zelf al zo goed als akkoord zijn met de Premier League-club en het tweede bod zou voor Barcelona toereikend zijn. Met het aanstaande vertrek van Arturo Vidal naar Internazionale zou Barcelona dan het ó zo gewenste geld vinden om in de selectie investeren.” Mogelijk heeft de Semedo-deal een hele rits aan gevolgen: “Zo krijgt Ki-Jana Hoever er dan bij Wolves een concurrent bij. Bovendien zou Barcelona nog een poging willen wagen om Bayern München de loef af te steken in de jacht op Ajacied Sergiño Dest. En tot slot zou Barcelona de middelen ook zomaar kunnen aanwenden om Memphis Depay binnen te halen.”

Moet Ajax Puig halen?

  • Ja
  • Nee
408+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie