PSG voorkomt met negen man in extremis nieuwe blamage

Foto: PSG voorkomt met negen man in extremis nieuwe blamage

Paris Saint-Germain heeft op het nippertje een nieuwe blamage voorkomen. De Franse grootmacht leek lange tijd op weg naar een doelpuntloos gelijkspel tegen Metz, maar Julian Draxler hielp zijn ploeg in de absolute slotfase. PSG had de eerste twee duels in de Ligue 1 al verloren.

Paris Saint-Germain was tegen FC Metz op zoek naar eerherstel, nadat er begonnen weer met twee nederlagen in de Ligue 1. Dit deed men zonder Neymar, Layvin Kurzawa en Leandro Paredes die in de chaotische slotfase alle drie van het veld werden gestuurd. Kylian Mbappé is nog herstellende van het coronavirus. De schorsing van Kurzawa bood kansen voor Mitchel Bakker, die voor de tweede keer in zijn periode bij PSG mocht starten in een competitieduel.

In de beginfase kregen beide ploegen kansen, maar stond het vizier niet op scherp. De aanvallers van de thuisclub, Mauro Icardi, Ángel Di María en Pablo Sarabia, liet mogelijkheden onbenut om de score te openen. Zoals verwacht had de ploeg uit Parijs de touwtjes in handen, met veel balbezit en gecreëerde kansen. Dat overwicht werd niet in de stand uitgedrukt, waardoor men met 0-0 ging rusten. Bakker mocht ruim een uur meedoen en werd toen gewisseld voor Juan Bernat. Een paar minuten later brak Metz uit via de rappe Ibrahima Niane. PSG-verdediger Abdou Diallo moest aan de noodrem trekken en kreeg zijn tweede gele kaart. Na de drie rode kaarten tegen Marseille moest trainer Thomas Tuchel dus weer toezien hij een speler van het veld werd gestuurd.

Het spel bleef op en neer golven en ondanks de numerieke minderheid bleven de spelers uit de hoofdstad nog wel mogelijkheden krijgen. Ander Herrera kopte echter naast, terwijl Colin Dagba twee kansen verkwanselde. In de slotfase kreeg de ploeg het extra zwaar, doordat Bernat uitviel met een blessure. Doordat de wissels op waren moest PSG door met negen man. De ploeg bleef echter strijden voor een resultaat en werd beloond in de blessuretijd. Di María gaf voor, waarna Metz-doelman Alexandre Oukidja de bal niet goed verwerkte. Via de rebound kon Julian Draxler de bevrijdende 1-0 binnenkoppen.

Zo houdt PSG drie punten over aan opnieuw een tumultueuze wedstrijd. De druk op Tuchel wordt steeds groter, maar hij mag zijn landgenoot Draxler bedanken dat de eerste zege van het seizoen alsnog binnen is.

Scoreverloop: (90′) Julian Draxler 1-0

Terechte overwinning?

  • Ja
  • Nee
171+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:16
8+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
37+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
79+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
15+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
62+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
16:04
36+
Go Ahead-speler hekelt: “Ik vind dat ons publiek arrogant wordt”
15:48
73+
Bosz looft PSV’er die 0 minuten speelde in Heerenveen: “Grote toekomst”
15:32
42+
Veerman wijst ploeggenoot waar hij ‘het meest van heeft genoten’ aan
15:16
160+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
15:00
3992+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
14:47
204+
Hofs vreest voor verdwijnen van licentie Vitesse
14:25
266+
Tuchtcommissie KNVB legt Bergwijn schorsing op
14:00
193+
‘Ajax neemt definitief afscheid van Maduro’
13:48
58+
‘AZ richt pijlen op Zweeds international’
13:24
222+
Klopp spreekt zich uit over Liverpool-keuze Slot
13:12
161+
‘Gaaei verdient bij Ajax een tweede kans’
12:44
456+
Kroes reageert op Ajax-interesse Potter
12:33
229+
Jaap Stam over einde bij Ajax: “Ik was er helemaal klaar mee”
12:29
64+
“Speelstijl van Slot is precies wat ze graag zien op Anfield”
12:12
565+
‘Barcelona-exit voor Frenkie de Jong’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie