Advocaat breekt lans: “Vier keer kampioen met Ajax, wordt snel vergeten”

Foto: Advocaat breekt lans:  “Vier keer kampioen met Ajax, wordt snel vergeten”

Ook Dick Advocaat heeft een mening over de vacature van bondscoach bij het Nederlands elftal. Als het aan de Feyenoord-trainer ligt, kan de KNVB het best met een ervaren coach in zee gaan.”Als je me vraagt waar een bondscoach aan moet voldoen, moeten ze mij nemen, haha”, grapt Advocaat in gesprek met Voetbal International. “Geintje, hoor, ik ben niet beschikbaar, ik werk nu bij Feyenoord en daar heb ik het uitstekend naar mijn zin. Bovendien zijn er kandidaten genoeg.” 

De ervaren oefenmeester noemt een aantal namen die in zijn ogen geschikt zijn om Ronald Koeman op te volgen bij het Nederlands. “Frank Rijkaard, Henk ten Cate, Bert van Marwijk, Louis van Gaal; kandidaten genoeg. De generatie eronder kan ook, zitten uitstekende kandidaten tussen. Het verschil is alleen wel dat die oudere generatie, waartoe ik dan ook behoor, het al heeft laten zien. En die anderen nog niet. Frank de Boer, Phillip Cocu, Mark van Bommel, Giovanni van Bronckhorst, Peter Bosz, in de toekomst zijn ze allemaal wel geschikt als bondscoach, qua status als ex-speler dan.” 

Net als bijvoorbeeld Wesley Sneijder ziet Advocaat Frank de Boer als goede kandidaat. “De Boer is vier keer kampioen geworden met Ajax, al wordt dat snel vergeten. Maar als je kijkt naar statuur, verleden en prestaties, is het niet zo ingewikkeld: Rijkaard, Van Gaal, Van Marwijk, Ten Cate. Geen idee of ze gestopt zijn, maar dan nog: die mannen zullen het voetbal toch wel op de voet hebben gevolgd?”

Moet de KNVB voor een ervaren coach gaan?

  • Ja
  • Nee
640+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie