België, Frankrijk en Portugal winnen in Nations League

Foto: België, Frankrijk en Portugal winnen in Nations League

België is goed uit de startblokken geschoten in de Nations League. De ‘Rode Duivels’ maakten zaterdagavond geen fout in het uitduel met Denemarken (0-2).

België had minder dan tien minuten nodig om de ban te breken in Denemarken. Een hoekschop van Dries Mertens werd tot doelpunt gepromoveerd door Jason Denayer. De man van de assist besliste het duel zelf door een rebound te verzilveren in het slotkwartier.

Bij Denemarken stonden onder meer Christian Eriksen, Kasper Dolberg en Martin Braithwaite in de basis. Bij de Belgen hadden oud-Ajacieden Jan Vertonghen en Toby Alderweireld allebei een basisplaats. België gaat direct aan kop in Groep 2 van League A, aangezien Engeland maar met 0-1 wist te winnen van IJsland.

Frankrijk wint, Portugal swingt

Kylian Mbappé heeft wereldkampioen Frankrijk een goede start bezorgd in Groep 3 van de hoogste Nations League-divisie. De aanvaller van Paris Saint-Germain leek de bal even kwijt te zijn na een individuele actie, maar kreeg de bal alsnog lekker voor de voeten en vanuit een moeilijke hoek schoot hij de winnende binnen in en tegen Zweden: 0-1. Antoine Griezmann faalde in extremis nog vanaf elf meter.

In dezelfde groep won Portugal met 4-1 van Kroatië. João Cancelo, Diogo Jota, João Félix en Andrea Silva zorgden voor de productie namens de Portugezen. Onder toeziend oog van de licht geblesseerde Cristiano Ronaldo raakten Raphaël Guerreiro en Félix ook nog het aluminium. Bruno Petkovic redde de eer voor de Kroaten.

Gaat deze generatie Belgen nog een prijs winnen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
248+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie