Geen besmettingen Feyenoord-Sparta; ‘Zolang je niet in iemands gezicht hoest’

Foto: Geen besmettingen Feyenoord-Sparta; ‘Zolang je niet in iemands gezicht hoest’

Bij Sparta is men niet bang dat de Feyenoord-speler die meedeed aan het oefenduel afgelopen zondag met het coronavirus bij zich, ook Spartanen heeft besmet. Dat legt clubarts Simon Knops uit aan RTV Rijnmond.

“Het klopt dat de speler, die maandag positief testte, tijdens de onderlinge wedstrijd nog niet besmettelijk was. En als hij dat wel was geweest is de kans en dat hebben onderzoeken van de KNVB uitgewezen ook uiterst klein dat hij tijdens de wedstrijd iemand anders besmet”, vertelt Knops. “In de spelerstunnel hebben de spelers mondkapjes op en contact tijdens de wedstrijd in de buitenlucht is vluchtig. Zolang een speler niet bewust in iemands anders gezicht hoest, is de kans bijzonder klein om tijdens de wedstrijd besmet te raken.”

Derhalve gaat men bij Sparta pas twee dagen voor het oefenduel met RC Lens uit Frankrijk opnieuw testen. “Als je alles waterdicht wilt hebben moet je iedere dag testen of met een heel team in quarantaine gaan. Anders kan er altijd wel iemand positief testen. Alle testen zijn preventief, om een mogelijke uitbraak direct in de kiem te smoren. Uiteraard hopen wij dat we in de nabije toekomst alleen maar negatieve testen hebben, maar het is realistischer om te denken dat ook er bij ons wel een keer iemand tussen kan zitten die corona heeft. Omdat we werken met nauwkeurige testen kan je snel iemand in quarantaine plaatsen om een uitbraak binnen een club te voorkomen”, besluit de clubarts uit Spangen.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie